Cartier de lux in locul uzinei Rulmentul Brasov

Marti, 23 Decembrie 2008, ora 07:55
4415 citiri
Cartier de lux in locul uzinei Rulmentul Brasov
Foto: Curierul National

Vanduta cu greu, la a 13-a licitatie, Rulmentul Brasov va avea aceeasi soarta ca si uzina Tractorul: toate capacitatile de productie de pe cele 44 hectare ale societatii vor fi rase, pentru a face loc inca unui proiect imobiliar - un cartier de hoteluri si vile de lux.

Uzina va fi demolata complet in primavara, spaniolii care au luat-o cu 35,2 milioane de euro urmand sa-si recupereze 12 milioane din vanzarea utilajelor si a fierului vechi si probabil profitul va fi urias dupa construirea unui cartier de lux, pe locul uzinei.

Cartierul de lux ce va lua locul uzinei Rulmentul va fi ridicat de fondul de investitii spaniol Swiss Financial Corporation, care, la finele saptamanii trecute, a cumparat Rulmentul cu 35,2 milioane de euro, prin firma Resort Tampa SRL, anume infiintata in acest scop la inceputul acestei luni, scrie Gandul, in editia online de marti.

Uzina brasoveana a fost lichidata "voluntar" de AVAS in luna mai 2007, cand au fost disponibilizati si ultimii 2240 de salariati - platiti, timp de 2 ani, cu "salarii compensatorii" de 800-1000 de lei lunar, in functie de vechimea in munca.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#rulmentul brasov, #cartier locuinte , #stiri Rulmentul Brasov