Cătălin Drulă, despre posibilitatea ruperii coaliției PSD-PNL: ”Nu cred că pleacă dulăii de la măcelărie, mai au la ce fonduri să se mufeze”

Luni, 20 Iunie 2022, ora 20:57
2781 citiri
Cătălin Drulă, despre posibilitatea ruperii coaliției PSD-PNL: ”Nu cred că pleacă dulăii de la măcelărie, mai au la ce fonduri să se mufeze”
Liderul interimar al USR crede că Marcel Ciolacu nu va prelua funcția de premier FOTO Facebook / Cătălin Drulă

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a criticat luni, 20 iunie, măsurile luate de guvernul PSD-PNL, acuzând coaliția că ”a adâncit România în datorii şi bani care alimentează inflaţia.”

Liderul interimar al USR a afirmat că ceea ce a propus Marcel Ciolacu sunt ”măsuri elucubrante de Venezuela, pentru că nu înţelege economia de piaţă, iar ceea ce ar trebui să facă este să reducă cheltuielile statului”.

”E un veritabil spectacol în fiecare zi, în care se mai face că rezistă puţin la tăvălugul acesta. Acesta nu este comportanent de oameni de stat, este comportament de panglicar. L-ul de la PNL a rămas de formă, este o coaliţie socialisto-socialistă cu epoleţii din ce în ce mai la vedere, vedem zilele acestea, cu legile securităţii”, a spus Drulă luni seară, la Profit News TV.

El a acuzat actuala coaliţie că a adâncit România în datorii şi bani care alimentează inflaţia. ”Este schemă clasică de guvernare a pseudo-socialiştilor de la PSD”, a spus Drulă.

Întrebat dacă această diferenţă de opinii dintre partide ar putea să ducă la ruperea coaliţiei, Cătălin Drulă a spus: ”Nu cred că pleacă dulăii de la măcelărie, nu cred că se rupe pentru că mai au la ce fonduri să se mufeze”.

Potrivit liderului USR, PNL ar trebui să respecte ce a spus în campanie, în 2020, că nu creşte nicio taxă. ”Se pare că au renunţat la toate aparenţele şi vede toată lumea că este un PSD pe roşu şi unul pe galben”, a afirmat el.

Cătălin Drulă a comentat şi ieşirea liderului PSD Marcel Ciolacu, care a criticat dur PNL-ul, luni dimineaţă, pentru lipsa unei decizii pe modificările la Codul Fiscal. ”E aşa înduioşătoare haiducia care l-a cuprins pe domnul Ciolacu”, a spus el, precizând că îşi menţine pariul că PSD nu va lua guvernarea anul viitor.

”Câţiva de la vârf nu sunt proşti, ştiu ce se întâmplă cu economia, PSD niciodată nu vrea să guverneze cu consecinţele propriilor acţiuni. Sunt foarte convins şi îmi menţin pariul şi nu m-a contrazis până acum domnul Ciolacu, putea să spună ”nu este adevărat, eu voi fi premierul României”. Nu o să fie, ştie ce o să lase în urmă, stilul după noi potopul”, a spus Drulă.

Potrivit lui Drulă, ”câinele păcălit o să iasă PNL-ul, pentru că PSD este abil în a lăsa aceşti cartofi fierbinţi.

Citește și:
Cătălin Drulă: „La Bruxelles nimeni nu înţelege de ce Guvernul PSD-PNL vrea să menţină pensiile speciale”
Cătălin Drulă: „La Bruxelles nimeni nu înţelege de ce Guvernul PSD-PNL vrea să menţină pensiile speciale”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a acuzat joi, 23 martie, coaliția PSD şi PNL că menţin pensiile speciale "cu preţul pierderii" miliardelor de euro din PNRR. „La Bruxelles nimeni nu...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#rupere coalitie PSD PDL, #catalin drula, #Marcel Ciolacu premier , #Stiri Catalin Drula