Ziare.com

Un serial TV din SUA infurie Polonia

Miercuri, 21 Noiembrie 2007, ora 07:35

   

Un serial TV din SUA infurie Polonia
Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski (foto), si-a exprimat, marti, intr-o convorbire telefonica avuta cu presedintele News Corporation, Rupert Murdoch, indignarea fata de afirmatiile antipoloneze dintr-un sitcom difuzat de postul de televiziune Fox, relateaza AFP.

Sikorski i-a atras atentia lui Murdoch asupra "declaratiilor incorecte din punct de vedere istoric si foarte ofensatoare" exprimate in serialul "Back to you", un sitcom foarte popular in Statele Unite.

Este vorba de replicile pronuntate de un personaj din serial, potrivit carora polonezii ar "avea in sange colaborarea cu nazistii".

Postul de televiziunie si-a prezentat, deja, scuze pentru incident, explicand ca a fost vorba de o gluma.

Murdoch si-a exprimat si el regretul pentru incident si si-a luat angajamentul sa intervina personal in aceasta chestiune, mai ales ca el are in Polonia un post de televiziune catolic, TV Puls.

Polonia a fost primul stat invadat de Hitler in 1939, apoi de Stalin. Varsovia nu a colaborat niciodata cu nazistii.

In timpul a cinci ani de razboi, Polonia a pierdut aproape sase milioane de cetateni, dintre care trei milioane de evrei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1857 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

moneda de schimb a oligofreniei

O binefacere pentru intreaga lume caznita cu "spiritul" american este greva scribilor de la Hollywood - macar avem un respiro de la ineptiile lor. Cat despre bancul cu sangele polonez - de n-ar fi tot subiectul atat de tragic, o bucatica infima din istorie s-ar potrivi oarecum. Dupa Acordul de la München, Polonia s-a grabit la 1 noiembrie 1938 sa incorporeze tinutul Teschen din nordul Slovaciei, participand astfel la dezmembrarea Cehoslovaciei alaturi de alte hiene de statura mai mare ca Germania, Ungaria, dar neuitand nici de actorii democratici ai vremii Franta si Anglia. Oamenii lui Murdoch pesemne nici in vis habar n-au avut de acest incident cand i-au pus pe lesi alaturi de teutoni. Fereasca-ne sfintii de umorul american, ca de sarcasmul altora ne aparam singuri.

 

istorie

Puneti **** mina pe cartile de istorie da nu p-aia scrisa de sovietici
au avut si polonii antonescul lor numai ca era pe bune cu englezii
a fost un dictator si a ocupat bucati din alte tari
hai sa nu facem din istorie o tragedie ca daca te uiti tot acolo si romanica a cam facut vreo doua razboiaie balcanice
mai ales ziaristii n-ar trebui sa nu citeasca istoria
ca altfel somnul ratiunii ...

''umorul" javrelor de la m$

Dar marinelul inca gaseste timp sa il decoreze pe impostorul sef!

Oricum polonezii au coloana si cer corectarea... noi suntem dusi si acum in lesa intereselor americane, doar cu dezavantaje pentru noi!

Cautati pe encarta (punct) com, cuvantul timisoara...

si veti gasi nerusinarea: "Romania is much larger than Hungary, by virtue of having absorbed so much of it, and Ceausescu was the perfect ogre neighbour from the point of view of the regime."

adica "Romania e mult mai intinsa decat Ungaria, din virtutea absorbirii unei mari parti din ea iar Ceausescu era perfectul Bau-Bau din punct de vedere al regimului politic"

- la cuvantul romania ... pe prima pagina avem trei subiecte: Romania, Bucuresti si... "iubitul conducator"...

mai incercati si al te denumiri de orase transilvane...
In numele libertatii de opinie oricine poate sa scrie orice.
In numele unei natiuni libere europene avem dreptul sa punem intrebari.

Care este pozitia m$? m$ este de aceasta parere? m$ sustine politic aceste pozitii anti-romanesti?

Chiar nimeni de la m$ nu ii pasa de aceste referinte? Publicitatea de pe toate gardurile sustine ca sunt foarte multi romani ce lucreaza chiar in bunkarul m$... Chiar nici unul nu utilizeaza encarta? Daca cativa au utilizat-o macar odata... si ei sustin aceasta unica "referinta"? Cine este responsabil de referintele utilizate in cadrul enciclopediei de pe internet si pozitia lor politica in contextul Europei Unite de azi?

Eu cred ca orice persoana neutra citind referinta, nu poate sa o considere altcumva decat rauvoitoare si partinica.

Personal consider inadmisibila aceasta "referinta" unica in cadrul encarta.

Romania este in Uniunea Europeana. Deci legile privind prezentarea tendentioasa a denumirilor geografice sunt valabile si pentru Romania. Cat timp vom mai permite terfelirea istoriei de interesatii de la m$?

Primul email a fost trimis la m$ in ziua de 1.02.2007 la ora 8, ora Romaniei.

Cu 5 minute intarziere a fost transmis la mai mult de 50 ziare si televiziuni din Romania. Pana acum nici un titlu nici un comentariu... Pana in acest moment singura actiune a fost... decorarea comandorului! Halal verticalitate europeana marinare!

GUVERNUL ROMANIEI TREBUIE SA PROTESTEZE OFICIAL LA BRUXELLES si WASHINGTON! Strict in aceasta ordine!

Deci trimiteti acest email la cat mai multi si cat mai repede salvati poza referintei de la encarta... ca amintire : )

encarta . msn . com

 

Propaganda periculoasa

Este inutil sa mai mentionez si eu aceleasi probleme (propaganda anti-romaneasca, distorsionarea a istoriei si nu in ultimul rand ploconirea si indiferenta romanilor fata de nenorocirile la care suntem supusi), asa cum intentionam sa ofac, deoarece dv. ati pus punctul pe 'i'. Ma ingrozeam deunazi citind, nu mai stiu pe se pagina, un articolas scris, de un semidoct (sau poate nu..)iudeo-canadian, despre cosonii dacici, care sunt, "fara indoiala monede grecesti, dupa cum releva arheologii, care au concluzionat ca acestea au ajuns pe teritoriul Greciei, fiind aduse de o slahta de mercenari daci, in slujba romanilor". Deci, ilustra civilizatie daca (pe care am avut chiar noi grija sa o mutilam si sa o falsificam in ultimele decenii!) a fost redusa la statutul de mercenari si nimeni nu se sesizeaza! Parca suntem hipnotizati! Pe un alt forum am scris ca ma minunez in fiecare zi cand ma trezesc si inca ma aflu intr-o tara independenta. Nu stiu pentru cat timp!....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor