Ziare.com

Murdoch recunoaste ca dicteaza linia editoriala a ziarelor sale

Sambata, 24 Noiembrie 2007, ora 15:06

   

Murdoch recunoaste ca dicteaza linia editoriala a ziarelor sale
Magnatul de presa Rupert Murdoch recunoaste ca dispune de "controlul editorial" asupra tabloidelor britanice din grupul sau News Corp, dar spune ca nu intervine in linia editoriala a cotidianului The Times sau a canalului de televiziune Sky News, informeaza AFP.

Potrivit unei anchete realizata de comisia pentru pentru mass-media a Camerei Lorzilor, Murdoch "face distinctie intre (publicatiile de referinta) The Times si The Sunday Times si (tabloidele) The Sun si The News of the World".

Murdoch a explicat ca este un "proprietar traditional", pentru The Sun, cotidianul britanic cu cel mai mare tiraj, si News of the World, care exercita un control editorial asupra marilor probleme, cum ar fi ce partid sa sustina in timpul alegerilor sau ce linie politica sa adopte in privinta subiectelor referitoare la Europa.

El spune insa ca "legea il impiedica sa dea indicatii redactorilor-sefi de la The Times si The Sunday Times", pentru ca aici exista un comitet pentru independenta ziarului, care se asigura ca nu poate interveni in politica editoriala.

Parlamentarii explica faptul ca Murdoch face aceeasi distinctie si intre tabloidul american The New York Post si cotidianul economic The Wall Street Journal, al carui control a fost preluat recent de News Corp, prin oferta facuta grupului de informatii financiare Dow Jones.

Magnatul presei crede ca Sky News, canalul britanic de stiri, "ar fi mai popular, daca ar semana mai mult cu Fox News Channel", canal american de televiziune care are pozitii vadit pro-Bush, fiind "o alternativa reala la BBC".

Murdoch este de parere ca Sky News ar putea "deveni mai mult ca Fox, fara o schimbare a regulilor obiectivitatii din Marea Britanie", ci realizand "progrese in materie de prezentare".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 481 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor