Ziare.com

News Corp are din nou profit datorita filmului Avatar

de Alexandru Toreanik
Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 09:47

   

News Corp are din nou profit datorita filmului Avatar
News Corp, trustul media al lui Rupert Murdoch, a anuntat un profit peste asteptari explicat prin revenirea pietei de publicitate dar si prin succesul pe care il are filmul 3D Avatar, distribuit de 20th Century Fox. Veniturile au crescut cu 10%, la 8,684 miliarde de dolari.

Trustul media, care si-a crescut si dividendele cu 25%, a castigat in al doilea trimestru fiscal 254 de milioane de dolari, iar actiunile s-au scumpit cu 10 centi, transmite Reuters.

Cu un an inainte, News Corp avea pierderi de 6,4 miliarde de dolari. Acestea includeau, insa, si sumele platite pentru Dow Jones si alte afaceri.

Fara aceste cheltuieli, profitul este de 25 de centi pe actiune, in crestere fata de nivelul de 15 centi in cursul anului trecut. Analistii se asteptau ca News Corp sa castige cel mult 20 de centi pe actiune.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Si afacerile de la Hollywood au crescut cu 324 de milioane de dolari, de trei ori mai mult, datorita incasarilor record ale filmului 3D Avatar, regizat de James Cameron. Pana acum, filmul a vandut bilete de peste 2 miliarde de dolari, doborand orice record.

Avatar a incasat peste 2 miliarde de dolari

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 612 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor