Si Obama ataca presa, nu doar Basescu

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 10:51
1333 citiri
Si Obama ataca presa, nu doar Basescu
Foto: Daily Mail

Casa Alba acuza postul de televiziune Fox News, al lui Rupert Murdoch, ca "actioneaza ca un auxiliar al Partidului Republican" si anunta ca, in conditiile criticilor repetate din ultimul timp lansate de mai multe organe de presa, va trece la contraatac.

Directoarea de comunicare a Casei Albe, Anita Dunn, conduce ofensiva, prin interviuri acordate zilele acestea la CNN, pentru Time si New York Times, informeaza AFP.

Obama se confrunta cu o opozitie tot mai mare pe tema proiectului sau de reforma din sanatate, cu ingrijorarea tot mai mare a populatiei fata de razboiul din Afganistan, precum si cu problemele economice.

De asemenea, el a suferit o infrangere prin respingerea candidaturii orasului sau, Chicago, in cursa pentru JO din 2016 si, mai mult, Nobelul pentru pace pe care l-a obtinut i-a adus mai multe critici decat laude.

Presedintia va trata Fox News "asa cum se trateaza adversarii"

In acest context, Anita Dunn a declarat pentru New York Times, vorbind despre televiziunea Fox News a lui Rupert Murdoch, ca presedintia "o va trata asa cum se trateaza adversarii". "Avand in vedere ca duce un razboi impotriva lui Barack Obama si a Casei Albe, nu suntem obligati sa ne purtam ca in cazul unui comportament normal din partea unei organizatii de presa", a subliniat ea.

Cu cateva zile inainte, aceasta stratega de comunicare a Partidului Democrat a denuntat, in Time, televiziunea Fox News ca fiind una a "jurnalismului de opinie, deghizata in post de informatii". "De fapt, Fox News actioneaza ca un auxiliar al Partidului Republican", a subliniat Dunn la CNN, avertizand ca presedintia nu va ramane pasiva in fata acestor opozanti care incearca "sa provoace caderea presedintelui si a presedintiei".

Acesti opozanti incearca "sa provoace caderea presedintelui si a presedintiei"

Riposta a luat si forma unui mesaj publicat pe blogul Casei Albe, Whitehouse.gov, ce denunta "minciunile televiziunii Fox" si o "tentativa de defaimare ce vizeaza eforturile administratiei pentru a obtine JO".

Blogul il critica mai ales pe Glenn Beck, un animator conservator care are emisiunea sa la Fox News si pe care il acuza ca lanseaza atacuri pentru a-si creste audienta. Beck, critic al administratiei Obama, l-a calificat in iulie drept "rasist" pe primul presedinte de cuoare al SUA, care, spune el, "are o ura profunda pentru albi".

Potrivit lui Larry Sabato, directorul Center for Politics de la Universitatea Virginina, este posibil ca presedintia sa atace Fox pentru ca "baza democrata incepe sa fie mai critica fata de Obama". Dupa preluarea puterii, "ne asteptam ca intr-o luna lumea sa se transforme si nu s-a intamplat asa", a adaugat el. "Deci, daca te afli intr-o astfel de situatie si vrei sa iti strangi sustinatorii, iti trebuie un inamic comun", a adaugat el, subliniind ca baza democrata uraste presa de dreapta.

Conducerea Fox News a declarat ca "in loc sa guverneze, Casa Alba este tot in campanie". "A ataca mesagerul nu functioneaza niciodata", a subliniat televiziunea.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Obama atac presa, #Obama atac Fox News, #Casa Alba scandal presa, #reforma sanatate Obama , #stiri Rupert Murdoch