Ziare.com

Tabloidele lui Murdoch au interceptat ilegal convorbirile unor personalitati

Joi, 09 Iulie 2009, ora 13:10

   

Tabloidele lui Murdoch au interceptat ilegal convorbirile unor personalitati
Tabloidele britanice controlate de magnatul Rupert Murdoch (foto) au dat peste un milion de lire sterline pentru a evita urmaririle penale la care se putea ajunge pentru ca interceptasera ilegal convorbirile a o mie de personalitati.

Grupul lui Murdoch, News Group Newspapers ar fi dat bani unui numar de trei victime, ale caror convorbiri pe mobil au fost interceptate in speranta obtinerii unor informatii exclusive, informeaza AFP.

New Group este o subdiviziune a imperiului media News Corp a magnatului, care include News of the World si The Sun.

Conform agentiei de presa, care citeaza The Guardian, repoorterii au recurs la serviciile detectivilor privati pentru a obtine informatii, care includ date confidentiale ca declaratiile fiscale sau extrase de conturi bancare.

Elle Macpherson, Gwyneth Paltrow si George Michael, printre victime

Printre victime este fostul model Elle Macpherson, actrita Gwyneth Paltrow, cantaretul George Michael, fostul premier John Prescott si agentul starurilor Max Clifford.

Clive Goodman, specialistul News of the World pe chestiuni legate de Casa Regala, a fost condamnat la patru luni de inchisoare in 2007, pentru ca a interceptat peste 600 de mesaje de pe telefoanele mobile ale unor consilieri sau membri ai familiei regale, printre care si printul William.

Pentru a nu se afla despre interceptari, News Group i-ar fi dat 700.000 de lire lui Gordon Taylor, responsabil al Professional Footballers Association, sindicatul fotbalistilor.

Sursa: rNews

Articol citit de 606 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor