O super putere vrea să îi ia fața Chinei: Afaceri cu 18 țări, printre care Germania, Marea Britanie și Israel într-o nouă monedă

Miercuri, 12 Aprilie 2023, ora 05:32
10006 citiri
O super putere vrea să îi ia fața Chinei: Afaceri cu 18 țări, printre care Germania, Marea Britanie și Israel într-o nouă monedă
Rupiile indiene devin globale în schimburile comerciale FOTO: News

China a devenit principalul câștigător de pe piața din Rusia, după retragerea firmelor occidentale, prin faptul că yuanul a devenit principala monedă de tranzacționare de la Bursa de la Moscova. Acum, o altă putere mondială, India, a reușit să convingă 18 țări, printre care Germania, Marea Britanie, Israel și Singapore să facă tranzacții în rupii, bancnota sa națională, care devine astfel internațională.

Rupia indiană se globalizează acum, deoarece 18 țări au convenit să facă afaceri în această monedă, preluând exemplul Chinei, dar în același timp diminuând ascensiunea yuanului, potrivit The News.

Lumea încearcă să dedolarizeze piața internațională (dolarul american deține 60% din rezervele valutare internaționale) pe fondul unei încetiniri economice globale, iar India transformă acest lucru într-o oportunitate.

Cea mai mare amenințare letală pentru SUA din prezent: Nu Rusia și nici China

Banca centrală a Indiei, RBI, a permis la 18 țări, Germania, Kenya, Marea Britanie, Botswana, Fiji, Guyana, Israel, Malaezia, Mauritius, Myanmar, Noua Zeelenadă, Oman, Rusia, Seychelles, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Uganda să tranzacționeze în rupii. Aceste țări vor folosi acești bani pentru a investi în companii indiene și pentru a cumpăra bunuri și servicii din India.

Mișcarea a intervenit în condițiile în care moneda națională era supusă unei presiuni extraordinare în urma invaziei Rusiei asupra Ucrainei din februarie 2022. Mai mult, cu sancțiunile SUA împotriva Rusiei care împiedică comerțul, mai multe țări au făcut eforturi pentru a se îndepărta de dominația dolarului în comerțul global.

Business Standard a raportat că rupia s-a depreciat cu 7,8% în ultimul exercițiu financiar, cel mai mult din 2019-2020.

Războiul lui Putin lovește cu forță la Moscova: Începe colapsul în Rusia, două bănci mari se prăbușesc

Rupia a scăzut cu peste 10% în 2022, având o performanță mai slabă decât aproape toate monedele asiatice. A încheiat anul financiar 2023 la valoarea de 82,18 față de dolar. La acest moment, anul trecut, era 75,79.

India este printre cei mai importanți parteneri comerciali pentru multe țări care folosesc rupia ca monedă de decontare și de facturare, aceasta va reduce riscurile de curs valutar cu care se confruntă acești comercianți pe piața internațională.

De asemenea, va reduce deficitul comercial al Indiei. Deficitul comercial de mărfuri al Indiei, care este exportul minus importul, a fost de 233 de miliarde de dolari din aprilie 2022 până în ianuarie 2023.

Cu aceasta, India va putea exporta mai mult, pe măsură ce mai multe țări sunt dispuse să tranzacționeze cu rupii. Acesta va stimula comerțul cu țări din Asia de Sud, cum ar fi Nepal și Bhutan.

Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
Țara europeană care va crește cheltuielile pentru apărare: "Nu ne aflăm în pragul războiului, ci pe picior de război"
Țara europeană care va crește cheltuielile pentru apărare: "Nu ne aflăm în pragul războiului, ci pe picior de război"
Cheltuielile pentru apărare ale Marii Britanii vor crește până la 2,5% din PIB pentru a se ajunge la 87 de miliarde de lire sterline (108 miliarde de dolari) pe an până în 2030, a declarat...
#rupia indiana, #India, #schimburi comerciale India Rusia, #yuan China, #Marea Britanie, #Germania, #new delhi , #India