Pericol major pentru o țară NATO cu 1 milion de români. Va fi ”cutremur”: Cât din industrie s-ar închide

Joi, 01 Septembrie 2022, ora 23:34
6526 citiri
Pericol major pentru o țară NATO cu 1 milion de români. Va fi ”cutremur”: Cât din industrie s-ar închide
Carlo Bonomi avertizează că va fi un cutremur in industria din Italia, dacă Rusia oprește gazele FOTO: ANSA

Cum Rusia a oprit temporar deja de miercuri, 31 august 2022, livările de gaze naturale prin gazoductul Nord Stream 1 către Germania prin Marea Baltică, teama unei stopări totale definitive este la cote ridicate. Astfel, șeful Federației Confindustria din Italia, Carlo Bonomi a declarat că dacă Moscova va opri gazele către Roma, atunci se va produce un cutremur economic în țară, iar 20% din industrie se va închide.

Dacă Rusia va opri complet robinetul cu gaze naturale spre Italia, după închiderile parțiale din Europa, va exista ”o gaură de 4 miliarde de metri cubi de gaze”, a spus Bonomi, joi, 1 septembrie 2022, potrivit agenției de știri ANSA.

Această cantitate de gaze naturale ar ”rămâne neacoperită”, chiar dacă stocurile naționale se ridică la un nivel optimist de 90%, a spus șeful Federației Confindustria.

De ce avionul invizibil Su-57 al lui Putin nu poate învinge modelul american F-35 VIDEO

”Așadar, dacă cele 4 miliarde de metri cubi ar lipsi și toate ar afecta industria italiană asta ar însemna oprirea a aproape o cincime din industria italiană”, a declarat Bonomi la RTL.

”În cel mai rău caz, trebuie să ne gândim la o strategie de raționalizare cu o alegere politică care cere o mare responsabilitate, deoarece oprirea sistemului industrial înseamnă punerea în pericol a mii de afaceri și locuri de muncă”.

Bonomi a îndemnat guvernul Italiei să intervină acum asupra acestui ”cutremur economic”, spunând că țara nu își poate permite să aștepte 2 luni pentru ca un nou guvern să acționeze, după alegerile generale din 25 septembrie 2022.

Mister descifrat la Marea Piramidă din Egipt: Descoperire după 4.500 de ani VIDEO

”Industria de astăzi este o problemă de securitate națională”, a spus el, adăugând că această criză energetică pune în pericol veniturile gospodăriilor și locurile de muncă din Italia.

Printre măsurile propuse de Bonomi, a fost cea a reducerii impozitului pe muncă. ”Dacă chiar vor să reducă impozitul și să pună mai mulți bani în buzunarele italienilor, o pot face mâine dimineață”, a spus Bonomi.

Să menționăm faptul că românii din Italia reprezintă cea mai mare minoritate din țară, existând numai puțin de 1.137.728 de români, care au primit rezidența, ceea ce reprezintă 22,6% din totalul străinilor, potrivit datelor oficiale ale autorităților de la Roma, din 2021.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit în aer, pe 15 aprilie, la bordul unei aeronave Wizz Air. Ivano și Federica au avut parte de o ceremonie oficială chiar în interiorul avionului, iar...
Performanță uriașă pentru fotbalul italian. Câte echipe va avea în Liga Campionilor
Performanță uriașă pentru fotbalul italian. Câte echipe va avea în Liga Campionilor
Italia şi-a asigurat matematic, joi, al cincilea loc în sezonul viitor al Ligii Campionilor, după ce Atalanta şi Fiorentina s-au calificat în semifinalele Europa League şi respectiv...
#Rusia gaze, #Italia Rusia gazoduct, #gaze rusia, #gaze Rusia exporturi, #Italia, #romani Italia, #Rusia UE gaz , #Razboi Ucraina