Mașinăria de război a lui Putin alimentată din greu: Rusia a primit 41 de miliarde de dolari dintr-o țară

Sambata, 18 Martie 2023, ora 02:22
10569 citiri
Mașinăria de război a lui Putin alimentată din greu: Rusia a primit 41 de miliarde de dolari dintr-o țară
Moscova a încasat 41 de miliarde de dolari din exporturile în India FOTO: Lonely Planet

Odată cu invazia lui Putin din Ucraina de acum mai bine de un an, piețele energetice și schimburile comerciale internaționale s-au schimbat radical pentru multe state. Astfel, Rusia și-a alimentat mașinăria de război din greu, primind peste 41 de miliarde de dolari din exporturile sale în India, în perioada aprilie 2022 – februarie 2023.

Importurile Indiei din Rusia au crescut de aproximativ cinci ori, ajungând la 41,56 miliarde de dolari în perioada aprilie 2022 - februarie 2023 a acestui an fiscal, datorită creșterii livrărilor de țiței din această țară, potrivit datelor Ministerului Comerțului de la New Delhi, potrivit Economics Times.

În 2021-22, Rusia a fost al 18-lea cel mai mare partener de import al Indiei, reprezentând 9,86 miliarde de dolari din importuri. De la doar 0,2% din tot petrolul importat de India, Rusia a furnizat 28% din totalul petrolului importat în ianuarie 2023.

Războiul fără sfârșit al Kremlinului în Ucraina: Forța neștiută a lui Putin

Rusia a devenit a patra cea mai mare sursă de import a Indiei în primele 11 luni ale anului fiscal curent.

De la o cotă de piață de mai puțin de 1% în coșul de importuri al Indiei înainte de începerea conflictului ruso-ucrainean, cota Rusiei în importurile de petrol ale Indiei a crescut la 1,27 milioane de barili pe zi în ianuarie, ajungând la 28%, potrivit companiei de urmărire a încărcăturilor energetice Vortexa.

India, al treilea cel mai mare importator de țiței din lume după China și Statele Unite, a cumpărat petrol rusesc disponibil la preț redus după ce unele țări din Occident l-au evitat ca mijloc de a pedepsi Moscova pentru invazia din Ucraina.

Datele ministerului au arătat că importurile din China au crescut cu aproximativ 6,2%, ajungând la 90,72 miliarde de dolari în perioada aprilie 2022 - februarie 2023. În mod similar, importurile din Emiratele Arabe Unite au crescut cu 21,5%, la 48,88 miliarde de dolari.

Rușii, gata să suporte un nou șoc de la Kremlin: Putin vrea să ia o măsură extrem de nepopulară de la 1 aprilie 2023

Importurile Indiei din SUA au crescut cu aproximativ 19,5%, ajungând la 46 de miliarde de dolari în această perioadă. În ceea ce privește exporturile, SUA a devenit principala destinație pentru exportatorii indieni în perioada de 11 luni, reprezentând 17,5% din totalul expedierilor externe ale țării.

Exporturile către SUA au crescut la 70,99 miliarde USD, față de 68,447 miliarde de dolari în perioada aprilie-februarie.

Conform datelor, exporturile către Emiratele Arabe Unite au crescut la 28,63 miliarde de dolari în perioada aprilie-februarie, față de 24,95 miliarde de dolari în perioada similară a anului trecut.

Cu toate acestea, exporturile către China au scăzut la 13,64 miliarde de dolari în perioada respectivă, față de 19,81 miliarde de dolari în perioada aprilie-februarie a anului 2021-22.

Citește și:
Anchetă după ce două avioane de pasageri aproape s-au ciocnit. UE a interzis toți operatorii din Nepal în spațiul său aerian
Anchetă după ce două avioane de pasageri aproape s-au ciocnit. UE a interzis toți operatorii din Nepal în spațiul său aerian
Autorităţile nepaleze au suspendat trei controlori de trafic aerian şi au deschis o anchetă, după ce două avioane care urmau să aterizeze pe aeroportul internaţional din Kathmandu aproape...
Războiul lui Putin din Ucraina, informații neștiute: Ce țări câștigă miliarde și care pierd
Războiul lui Putin din Ucraina, informații neștiute: Ce țări câștigă miliarde și care pierd
Războiul lui Putin din Ucraina a provocat bulversări pe piețele financiare și energetice din întreaga lume, plus un exod al populației ruse. Sume colosale de bani au ieșit din Rusia în...
#Rusia India, #schimburi comerciale rusia, #exporturi Rusia, #India Rusia, #petrol Rusia, #India , #Razboi Ucraina