O putere globală nu ține cont de sancțiunile contra Rusiei: Afacerile cu Moscova, creștere cu 369% în timpul războiului

Vineri, 26 August 2022, ora 06:11
8391 citiri
O putere globală nu ține cont de sancțiunile contra Rusiei: Afacerile cu Moscova, creștere cu 369% în timpul războiului
India face afaceri mari cu Rusia, în ciuda sancțiunilor internaționale FOTO: Hindu Business

O super putere globală, a 6-a forță economică din lume, continuă să-și intensifice afacerile cu Rusia, fără să țină seamă de sancțiunile internaționale împotriva Moscovei. Astfel, în perioada aprilie-iunie 2022, India a importat din Rusia bunuri și combustibili în valoare totală de 9,26 de miliarde de dolari, o creștere cu 369,29%, față de aceeași perioadă de anul trecut.

În schimb, exporturile Indiei în Rusia au scăzut cu 37,82% până la valoarea de 435,62 milioane de dolari (în aceeași perioadă). Creșterea importurilor a fost alimentată de o intensificare bruscă achizițiilor de țiței de către India de la Moscova, după ce Occidentul a impus sancțiuni economice regimului lui Putin, potrivit The Hindu Business Line.

Odată cu sporirea livrărilor de petrol ale Rusiei către India, Moscova poate folosi soldul de rupii (moneda Indiei-n.a.), după ce s-a renunțat în mare parte la tranzacțiile cu dolari americani între cele două țări, pentru a cumpăra mai mult de la New Delhi.

O putere mondială umple visteria lui Putin: Afaceri cu Rusia cât Germania, Italia, Țările de Jos și Turcia la un loc

Rusia a trimis Indiei o nouă listă de produse, inclusiv echipamente medicale, produse farmaceutice, chimice, echipamente industriale, articole de îmbrăcăminte, mobilier, bijuterii, pe care dorește să le importe.

Aceste cereri au venit din partea companiilor rusești, existând o largă varietate de produse, de la mașini, textile, hârtie, piele și piese de motoare.

Dezvăluiri din Rusia: Ce firme occidentale n-au plecat de la Moscova, sfidând sancțiunile

Încurajată de reducerile oferite de Moscova, India a importat ulei mineral, combustibil mineral și produse derivate în valoare de 7,9 miliarde de dolari, în această perioadă, o creștere de 800% față de anul trecut.

India și Rusia s-au angajat să pună în aplicare un mecanism pentru comerțul în rupii și ruble, pentru a ocoli sancțiunile bancare internaționale, evitând astfel plățile în dolari americani sau euro.

Ce țări mai cumpără petrol și gaze din Rusia: România și portul Constanța în topul mondial

Să menționăm faptul că recent Banca Mondială a publicat topul celor mai bogate țări din lume, iar acesta arată că India se află pe locul 6 în lume, cu un PIB de 3,3 trilioane de dolari, în timp ce Rusia se găsește pe poziția a 11-a, cu un PIB de 1,78 de trilioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum vrea Putin să atace SUA: Planul conceput împreună cu alte 4 țări puternice
Cum vrea Putin să atace SUA: Planul conceput împreună cu alte 4 țări puternice
După invazia Rusiei din Ucraina începută în urmă cu peste 780 de zile, statele occidentale au impus sancțiuni împotriva Moscovei pentru a-i micșora capacitatea de război. Putin și-a pus...
Aluminiul, cuprul și nichelul se scumpesc după ce SUA și Marea Britanie au interzis importul acestor metale din Rusia
Aluminiul, cuprul și nichelul se scumpesc după ce SUA și Marea Britanie au interzis importul acestor metale din Rusia
Prețul aluminiului, nichelului şi cuprului a crescut la London Metal Exchange (LME), după ce Statele Unite şi Regatul Unit au interzis importul acestor metale de origine rusă, în cadrul...
#Rusia India, #afaceri Rusia, #India Rusia, #importuri Rusia, #sanctiuni Rusia, #razboi Rusia, #schimburi comerciale rusia , #Razboi Ucraina