Documentul secret care arată operațiunile hibride ale Rusiei. Moscova vizează conflictul dintre SUA și China și situația din Orientul Mijlociu

Miercuri, 17 Aprilie 2024, ora 23:47
1683 citiri
Documentul secret care arată operațiunile hibride ale Rusiei. Moscova vizează conflictul dintre SUA și China și situația din Orientul Mijlociu
Minsiterul rus de Externe/ FOTO: LB.ua

Un document secret văzut de The Washington Post oferă o confirmare oficială și o codificare a ceea ce mulți din elita Moscovei numesc un război hibrid împotriva Occidentului.

Ministerul de Externe al Rusiei elaborează planuri pentru a slăbi adversarii occidentali, inclusiv Statele Unite, și se folosește de războiul din Ucraina pentru a contura o ordine globală lipsită de dominația americană, potrivit unui document secret al Ministerului rus de Externe, consultat de Washington Post.

În suplimentul clasificat la "Conceptul oficial și public al politicii externe a Federației Ruse", ministerul solicită o "campanie ofensivă de informare" și alte măsuri care să acopere „sfera militar-politică, comercial-economică și informațional-psihologică” împotriva „coaliției țărilor neprietenoase” condusă de SUA.

"Trebuie să continuăm să ne ajustăm abordarea relațiilor cu statele neprietenoase... Este important să creăm un mecanism pentru găsirea vulnerabilităților în politicile lor externe și interne, pentru a dezvolta măsuri practice de slăbire a adversarilor Rusiei", se arată în documentul din 2023 furnizat Washington Post de unul dintre serviciile de informații europene.

Acest document oferă pentru prima dată o confirmare oficială și o codificare a ceea ce mulți din elita moscovită numesc un război hibrid împotriva Occidentului. În document se afirmă că rezultatul războiului din Ucraina "va determina în mare măsură forma viitoarei ordini mondiale". Acesta este un indiciu clar că Moscova consideră că rezultatul războiului ruso-ucrainean este legat în mod inextricabil de capacitatea sa - și a altor state autoritare - de a-și impune voința în lume.

Rusia speră, de asemenea, că Occidentul "va realiza inutilitatea politicii sale de confruntare și a ambițiilor sale hegemonice și va accepta realitățile complexe ale unei lumi multipolare". Alte puncte ale propunerii de politică sugerează că Moscova ar trebui să reaprindă conflictul dintre SUA și China cu privire la Taiwan pentru a apropia Rusia și China și să "exacerbeze situația din Orientul Mijlociu în jurul Israelului, Iranului și Siriei pentru a distrage atenția SUA de problemele din această regiune".

Anterior, The Washington Post a analizat peste 100 de documente datate din mai 2022 până în august 2023, care au scos la iveală operațiunile de propagandă ale Kremlinului menite să submineze sprijinul pentru Ucraina în Statele Unite. Strategii politici și trolii afiliați Kremlinului au scris mii de articole de știri, postări pe rețelele de socializare și comentarii inventate pentru a alimenta sentimentul antiucrainean în Statele Unite.

Quarterly Report - Editia 4

Șeful NATO: ”China afirmă că doreşte să menţină relaţii bune cu Occidentul. În acelaşi timp alimentează războiul din Europa”
Șeful NATO: ”China afirmă că doreşte să menţină relaţii bune cu Occidentul. În acelaşi timp alimentează războiul din Europa”
Sprijinul Chinei pentru Moscova este un factor crucial în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, a declarat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg într-un interviu acordat ziarului german...
Fost agent CIA a pledat vinovat pentru spionaj în favoarea Chinei. Alexander Yuk Ching Ma a lucrat la FBI până în 2012
Fost agent CIA a pledat vinovat pentru spionaj în favoarea Chinei. Alexander Yuk Ching Ma a lucrat la FBI până în 2012
Un fost agent CIA, principala agenţie americană de informaţii, Alexander Yuk Ching Ma, în vârstă de 71 de ani, a pledat vinovat de ”conspiraţie în vederea colectării şi livrării de...
#rusia invazie, #Ucraina, #razboi hibrid, #SUA, #Occident, #orientul mijlociu, #China , #Razboi Ucraina