Petrolul din Rusia curge încă în Europa: Moscova demascată, totul în secret pe coasta unei țări NATO VIDEO

Vineri, 09 Septembrie 2022, ora 00:30
12114 citiri
Petrolul din Rusia curge încă în Europa: Moscova demascată, totul în secret pe coasta unei țări NATO VIDEO
Tancurile petroliere ale Rusiei transferă țițeiul pe coasta Greciei, pe ascuns FOTO: NIKKEI

Occidentul a instituit mai multe pachete de sancțiuni împotriva Moscovei, după invazia declanșată de Putin în Ucraina, dar petrolul Rusiei continuă să curgă spre Europa, pe anumite rute ascunse. O analiză realizată de Nikkei arată că, în cele 6 luni de război, 41 de nave au efectuat transferuri de petrol de la navă la navă în largul coastelor Greciei, spre Europa.

Asta s-a făcut cu ajutorul tancurilor petroliere, care au părăsit Rusia, iar țițeiul a ajuns ulterior în porturile europene. Uniunea Europeană și Marea Britanie vor interzice complet importurile de petrol rusesc de la sfârșitul anului 2022, potrivit Nikkei.

Transferurile de țiței între nave pe mare se face cu scopul de a ascunde originea transportului, iar această practică ar putea să continue și după ce embargoul petrolier va intra în vigoare.

Pe 24 august 2022, Nikkei a fotografiat transferul de petrol de la un tanc la altul în Golful Laconian, din sudul Greciei. Un tanc a fost Sea Falcon cu înmatriculare grecească, care a păsărit portul Ust-Luga, un terminal de transport petrolier din nord-vestul Rusiei, pe 4 august.

Putin a băgat Rusia într-o fundătură: Bumerangul gazelor se întoarce împotriva Moscovei

Celălalt tanc, care a luat petrolul de la ruși, a fost Jag Lok, sub pavilion indian, care a plecat dintr-un port din Turcia, Alaiga, pe 4 august.

”Există un risc major de accidente, care pot duce la curgerea petrolului în mare. Gazele de eșapament și reziduurile emise de tancuri, constituie o problemă, provocând daune pentru industria pescuitului, cât și pentru cea turistică”, a spus Thalis Ludakis, un localnic.

Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a spus că numărul tancurilor petroliere a crescut în zonă, de când a început invazia Rusiei din Ucraina, pe 24 februarie.

Nikkei a folosit date de la compania britanică Refinitiv, pentru a vedea unde au plecat tancurile, care au părăsit porturile rusești începând cu 24 februarie. Analiza a acoperit apele din largul coastei Greciei din Marea Mediterană, unde au loc frecvent transferuri în secret de petrol de la navă la navă.

De-a lungul celor 6 luni de război, până pe 22 august, Nikkei a confirmat 175 de transferuri făcute în largul coastei Greciei, implicând tancuri din Rusia. Au fost doar 9, în aceași perioadă din anul trecut. Datele Refinitiv arată că Rusia a exportat 23,86 de milioane de barili de petrol prin transferuri de la navă la navă, lângă coasta Greciei.

Mutare istorică a lui Joe Biden: Lovitură puternică dată Chinei, un plan de 50 de miliarde de dolari pentru America

Dintre acestea, conform cercetărilor Nikkei, 89 de tancuri încărcate cu petrol aici, au ajuns în porturi, în timp ce 41 dintre ele au ajuns în Grecia, Belgia și alte țări din Europa. Cercetarea efectuată de Nikkei a demonstrat faptul că apele din apropierea Greciei, stat membru NATO și UE, au jucat un rol crucial, ca un centru pentru transporturile de petrol ale Rusiei spre Europa.

UE va interzice complet importurile de petrol din Rusia pe mare, din februarie 2023, în timp ce Marea Britanie va face acest lucru din decembrie 2022.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Rusia petrol, #Rusia petrol UE, #Rusia sanctiuni, #Rusia sanctiuni SUA, #sanctiuni petrol Rusia, #petrol Rusia UE , #Razboi Ucraina