Un economist rus urmărit de Moscova dezvăluie adevărul: Țara lui Putin aruncată cu 30 de ani înapoi

Miercuri, 12 Aprilie 2023, ora 00:55
5091 citiri
Un economist rus urmărit de Moscova dezvăluie adevărul: Țara lui Putin aruncată cu 30 de ani înapoi
Putin fotografiat într-un tren din Moscova în 2019 FOTO: Yahoo

Războiul provocat de Putin în Ucraina a dus la impunerea de pachete de sancțiuni împotriva regimului de la Kremlinul de către Occident. Un economist rus dezvăluie în Novaya Gazeta că economia Moscovei devine din ce în ce mai ”primitivă”, va fi aruncată cu 30 de ani înapoi și va avea aceeași soartă ca Uniunea Sovietică.

Economistul Konstantin Sonin, profesor la Universitatea din Chicago, Statele Unite, pe care Moscova l-a plasat pe listă de urmăriți, a spus că Rusia ar putea urma calea Uniunii Sovietice spre ”o implozie economică completă”, potrivit Yahoo.

Economia Rusiei devine din ce în ce mai primitivă pe măsură ce războiul său din Ucraina se prelungește, iar repercusiunile ar putea-o împinge pe aceeași cale pe care a îndurat-o Uniunea Sovietică în urmă cu trei decenii, susține profesorul Sonin.

Cea mai mare amenințare letală pentru SUA din prezent: Nu Rusia și nici China

Expertul rus, pe care Moscova l-a vizat într-un dosar penal luna trecută, a declarat duminică pentru publicația de știri rusă Novaya Gazeta că sancțiunile occidentale de până acum nu au avut „nicio influență” asupra economiei Rusiei. El a spus că, în schimb, eforturile de război ale lui Vladimir Putin au tăiat creșterea economică și au alimentat tulburări grave în țară.

„Sancțiunile sunt o consecință a avioanelor rusești care bombardează orașele ucrainene, a tancurilor rusești care se târăsc pe drumurile ucrainene și a soldaților ruși care ucid ucraineni”, a spus el.

Profesorul a explicat că PIB-ul țării s-a contractat cu 3%, în loc să crească cu 4%, așa cum era anticipat. Și odată cu scăderea consumului și a activității de vânzare cu amănuntul, cetățenii au suferit chiar mai mult decât ceea ce s-a reflectat în PIB.

Comoara ascunsă pe fundul oceanelor: Valorează 700 de trilioane de dolari VIDEO

„Tot ceea ce se întâmplă face economia rusă mai primitivă, mai înapoiată”, a spus Konstantin Sonin. „Acest lucru face ca înapoierea și primitivismul să fie mai persistente. Și cred că vom urma serios calea Uniunii Sovietice din anii 1970 până la implozia economică completă de la sfârșitul anilor 1980”.

Prăbușirea a început deja, în opinia lui. Kremlinul a înregistrat un deficit de 29 de miliarde de dolari în primul trimestru, au arătat noi date, deoarece veniturile din energie au continuat să scadă.

„Stagnarea poate atinge nivelul care va provoca prăbușirea completă a mașinii guvernamentale de stat, așa cum s-a întâmplat în anii 1990”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Rusia sanctiuni, #Rusia sanctiuni Occident, #Rusia economie sanctiuni, #economie Rusia, #economie Rusia sanctiuni , #Razboi Ucraina