Statele Unite avertizează o țară NATO: Nu mai faceți afaceri cu Rusia, fentând sancțiunile

Miercuri, 24 August 2022, ora 03:40
29973 citiri
Statele Unite avertizează o țară NATO: Nu mai faceți afaceri cu Rusia, fentând sancțiunile
Wally Adeyemo a avertizat Turcia să nu ai facă comerț cu Rusia, fentând sancțiunile FOTO: WSJ

După începerea invaziei lui Putin din Ucraina în 24 februarie 2022, Statele Unite și țările occidentale au adoptat pachete de sancțiuni împotriva economiei Rusiei, pentru a descuraja agresiunea Moscovei. Acum, Washingtonul avertizează Turcia pentru ca firmele sale să nu mai facă afaceri cu companii și persoane din Rusia, supuse sancțiunilor.

Astfel, companiile din Turcia care cooperează cu cele din Rusia, aflate pe tabelul de sancțiuni, riscă să intre și ele pe această listă neagră, au anunțat oficialitățile din Statele Unite, conform The Wall Street Journal.

Secretarul Trezoreriei americane, Wally Adeyemo, a adresat o scrisoare Camerei de Comerț din Turcia și celei mai mari asociații de afaceri din această țară, TUSIAD, pentru a avertiza despre practicile firmelor turcești, care încalcă sancțiunile internaționale contra Rusiei.

O putere mondială umple visteria lui Putin: Afaceri cu Rusia cât Germania, Italia, Țările de Țos și Turcia la un loc

Ademeyo avertizează, în special, băncile din Turcia care mențin relații cu instituțiile de credit din Rusia din lista celor sancționate, deoarece pot intra și ele pe aceasta.

Avertismentul scris din partea Washingtonului este un nou nivel de presiune asupra Turciei, care a devenit un pradis pentru capitalul rusesc, după ce au fost instituite sancțiuni internaționale împotriva Moscovei.

Ce țări mai cumpără petrol și gaze din Rusia: România și portul Constanța în topul mondial

Autoritățile din Statele Unite depun acum eforturi de a îmbunătăți în general, eficiența sancțiunilor internaționale și de a înlătura lacunele privind regimul embargoului asupra Rusiei.

Pot apărea, astfel, potențiale restricții asupra băncilor străine și a platformelor de tranzacționare criptomonede, care ajută Rusia să-și mențină accesul la monedele internaționale, precum dolarul, euro și lira sterlină.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Strategia partidelor de nișă pentru alegeri: "Este foarte mare efortul, poate chiar imposibil. Lupta este pe locurile eligibile"
Strategia partidelor de nișă pentru alegeri: "Este foarte mare efortul, poate chiar imposibil. Lupta este pe locurile eligibile"
Scena politică din România s-a îmbogățit cu foarte multe partide mici care sunt, în majoritatea cazurilor, formate în ultimii ani. Doar în 2023 s-au creat 27 de noi partide după ce lideri...
Cum a ajuns Iohannis în echipă cu Erdogan și Viktor Orban
Cum a ajuns Iohannis în echipă cu Erdogan și Viktor Orban
Ar fi un gest simbolic pentru Alianță să accepte un lider din Est, ar sugera nu doar egalitatea și încrederea între membri, ci și forța pe care e gata să o disloce NATO pentru apărarea...
#Rusia sanctiuni, #Rusia sanctiuni SUA, #Rusia sanctiuni Occident, #Rusia sanctiuni UE, #Rusia Turcia, #turcia rusia , #Razboi Ucraina