Sisteme de rachete rusesti pe Insula Serpilor. Cum vrea să folosească Rusia această zonă în strategia ei de război

Vineri, 13 Mai 2022, ora 19:10
5514 citiri
Sisteme de rachete rusesti pe Insula Serpilor. Cum vrea să folosească Rusia această zonă în strategia ei de război
Insula Șerpilor din Marea Neagră FOTO: Time of Israel

Serviciile de informații militare ucrainene au transmis vineri, 13 mai, că au date despre desfășurarea de către Rusia a sistemului de rachete de apărare aeriană Pantsir și a sistemului de rachete sol-aer Tor-M2 pe Insula Șerpilor din Marea Neagră, care urmează să asigure apărarea aeriană cu rază scurtă de acțiune a Rusiei.

„În mod clar, Direcția Șefă de Informații a Ministerului Apărării estimează că acesta este un obiect strategic care va fi folosit de Rusia pentru a controla, de fapt, întreaga zonă de nord-vest a Mării Negre, potrivit ukrinform.net.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Și nu întâmplător din primele zile ale războiului, Rusia a capturat insula și a început să instaleze echipamentele necesare pentru a monitoriza situația aerului, de suprafață și subacvatică din apropierea insulei.

De fapt acest lucru a făcut posibil ca Rusia să adune date și informații mai precise cu privire la evoluția trupelor în această regiune”, a declarat Vadim Skibitski, reprezentant al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei în timpul teletonului național, răspunzând la întrebări despre planurile inamicului pentru Insula Șerpilor.

Potrivit acestuia, componenta ideologică a insulei este importantă și pentru ruși, deoarece capacitatea inamicului de a organiza apărarea aeriană în această parte a mării a scăzut după ce crucișătorul de rachete Moskva a fost distrus.

Skibitski a remarcat că inamicul nu a abandonat planurile de a prelua controlul insulei.

Întrebat dacă rușii vor încerca să-și sporească prezența și să instaleze sisteme S-300 pentru a crea așa-numita „umbrelă”, el a spus: „Poate că astfel de planuri vor fi implementate în viitor, dar astăzi, și este deja clar, Informațiile militare au toate datele despre desfășurarea sistemelor de apărare aeriană pe Insula șerpilor, inclusiv Pantsir și două lansatoare Tor-M2 care vor asigura apărarea aeriană cu rază scurtă de acțiune. Prin urmare, nu excludem ca și alte sisteme de apărare aeriană să poată fi desfășurate, deși în cantități mici, și posibil chiar și sisteme de rachete care vor permite bombardarea țintelor atât de suprafață, cât și de la sol în țara noastră și nu numai a noastră.”

Comentând posibilitatea utilizării de către Rusia a Insulei Șerpilor în viitor pentru ostilitățile din Transnistria, reprezentantul informațiilor militare nu a exclus astfel de încercări ale inamicului.

„Suspectăm situația actuală în așa-numita Republică Moldova Transnistreană. Al doilea lucru de remarcat este amenințarea cu o eventuală extindere a agresiunii de pe teritoriul Transnistriei.

De ce? Pentru că pot exista formațiuni armate ilegale, aceleași „asociații cazaci” Există o prezență constantă a trupelor rusești, un contingent în Transnistria, iar Rusia poate întări acest grup în orice moment prin redistribuirea trupelor aeriene în Transnistria, în special la Tiraspol. Și este posibil să se facă asta numai pe calea aerului. Pentru a asigura acest lucru coridor, este necesar să se întărească apărarea antiaeriană, inclusiv, poate, prin sisteme de pe Insula Șerpilor”, a spus Skibitski.

După cum s-a raportat, pe 8 mai, trupele ucrainene au distrus o navă de debarcare din clasa Serna, două bărci de asalt Raptor și au avariat o altă ambarcațiune Raptor.

Mai mult, la începutul săptămânii precedente, Forțele Armate ale Ucrainei au folosit UCAV Bairaktar pentru a lovi Insula Șerpilor capturată de invadatorii ruși și au distrus postul de comandă al inamicului.

Noul ajutor militar al SUA, insuficient pentru lansarea unei contraofensive rapide a Ucrainei. Avertismentul unui responsabil militar american
Noul ajutor militar al SUA, insuficient pentru lansarea unei contraofensive rapide a Ucrainei. Avertismentul unui responsabil militar american
Pregătirea armatei ucrainene pentru o contraofensivă împotriva Rusiei va dura mult mai mult acum, în ciuda revenirii ajutorului militar al SUA, a apreciat joi, 25 aprilie, un oficial militar...
Document secret. Armata Germană face planuri cum va hrăni mii de soldați americani în timp ce se îndreaptă spre frontul estic al NATO
Document secret. Armata Germană face planuri cum va hrăni mii de soldați americani în timp ce se îndreaptă spre frontul estic al NATO
Șefii armatei germane întocmesc planuri privind modul în care vor hrăni mii de soldați americani și le vor realimenta tancurile în timp ce se îndreaptă spre frontul estic al NATO, ca parte...
#rusia sistem antiaerian insula serpilor, #Insula Serpilor, #razboi Ucraina , #Insula Serpilor