Putin dă lovitura, creștere de 100% a afacerilor Rusiei cu o țară NATO: Schimburi record de 47 de miliarde de dolari

Sambata, 22 Octombrie 2022, ora 23:45
14421 citiri
Putin dă lovitura, creștere de 100% a afacerilor Rusiei cu o țară NATO: Schimburi record de 47 de miliarde de dolari
Putin a convins Turcia să facă afaceri record cu Rusia FOTO: Mint

În ciuda tuturor pachetelor de sancțiuni ale Statelor Unite și ale Uniunii Europene, Rusia lui Vladimir Putin reușește să păcălească restricțiile, în timpul războiului din Ucraina, care ține de 8 luni. Astfel, Moscova și-a dublat schimburile comerciale cu Turcia, țară NATO, în primele 9 luni din 2022. Acestea au ajuns la valoarea de 47 de miliarde de dolari, conform ministerului rus al economiei.

Cifra de afaceri dintre Rusia și Turcia ar putea ajunge la nivelul de 60 de miliarde de dolari la sfârșitul anului 2022, susțin autoritățile de la Moscova, potrivit Interfax.

„Cifra de afaceri comercială ar trebui să ajungă la 60 de miliarde de dolari, iar cifra de afaceri de marfă în bazinul Azov-Marea Neagră, conform estimărilor noastre”, potrivit estimării Ministerului Dezvoltării Economice din Rusia, ”pe care am calculat-o pe baza estimărilor cifrei de afaceri comerciale, în principal cu Turcia, din cifra de afaceri comercială de tranzit., ar putea ajunge la 250 de milioane de tone pe an”.

Ce îl va opri pe Vladimir Putin: Un scenariu la care nu s-a gândit niciodată

Datele oficiale de la Moscova arată că schimburile comerciale dintre Rusia și Turcia, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2022 au ajuns la valoarea de 47 de miliarde de dolari, dublu față de aceeași perioadă de anul trecut.

Potrivit Serviciului Federal Vamal al Rusiei, în perioada ianuarie-septembrie 2021 cifra comercială de afaceri a Rusiei cu Turcia a fost de 23,3 miliarde de dolari (o creștere de 53,9% față de ianuarie-septembrie 2020). Pentru întregul an 2021, cifra a fost de 33 de miliarde de dolari (o creștere de 57%).

4 țări din Europa l-au ”finanțat” pe Putin cu 62 de miliarde de euro. Cât a plătit România Rusiei. Dezvăluirile Centrului CREA

Mărfurile energetice au reprezentat cea mai mare parte a creșterii exporturilor către Turcia, dar a existat și o creștere a exporturilor non-energetice - cu 19%, la 10,5 miliarde de dolari.

În plus, exporturile Rusiei în Turcia de lemn, celuloză, produse din lemn, prelucrarea lemnului au crescut destul de mult de 1,6 ori, până la 1,5 miliarde de dolari.

A crescut, de asemenea, furnizarea de anumite tipuri de produse metalice către Turcia. „În ciuda previziunilor noastre, există o creștere a anumitor tipuri de produse siderurgice, deși este clar că sancțiunile pe care Europa le impune, de exemplu, reduc semnificativ acele estimări privind furnizarea de produse siderurgice către Turcia, pe care le aveam puțin mai devreme”, a spus ministrul adjunct al dezvoltării economice din Rusia, Vladimir Ilicicev.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cărţi de Wilde, Murakami și Dostoievski, retrase de la vânzare în Rusia din cauza legii care interzice „propaganda LGBT”
Cărţi de Wilde, Murakami și Dostoievski, retrase de la vânzare în Rusia din cauza legii care interzice „propaganda LGBT”
Cea mai mare bancă de stat din Rusia, care deține un centru comercial, a confirmat retragerea a peste 250 de titluri de cărți de la vânzare din toată țara, din cauza legii privind...
Rusia se îndreaptă spre colaps, în ciuda minciunilor lui Putin: Occidentul strânge lațul pentru Moscova
Rusia se îndreaptă spre colaps, în ciuda minciunilor lui Putin: Occidentul strânge lațul pentru Moscova
Cheltuielile pentru apărare ale Rusiei, sub toate formele, s-au triplat de la invazia Ucrainei și se apropie de 8% din producția națională, aproximativ cât erau în epoca Uniunii Sovietice....
#Rusia Turcia, #turcia rusia, #Rusia sanctiuni, #sanctiuni Rusia, #Putin Erdogan, #Putin Rusia, #Putin razboi , #Razboi Ucraina