Analiza ce provoacă furia lui Putin: Cât teritoriu din Ucraina a câștigat Rusia în ultimul timp

Joi, 16 Martie 2023, ora 04:06
9909 citiri
Analiza ce provoacă furia lui Putin: Cât teritoriu din Ucraina a câștigat Rusia în ultimul timp
Rusia a câștigat foarte puțin teritoriu din Ucraina în februarie 2023 FOTO: BI

Războiul provocat de Vladimir Putin în Ucraina acum mai bine de un an nu și-a atins obiectivele inițiale, după mai mute eșecuri ale armatei roșii. Acum, în luna februarie 2023, Rusia a pornit o ofensivă în estul Ucrainei, câștigând un teritoriu infim de numai 0,039% din țara vecină, conform Institutului pentru Studiul Războiului.

Rusia și-a extins teritoriul din Ucraina cu foarte puțin într-o lună de lupte brutale care au costat-o mii de soldați și echipamente vitale, a anunțat think tank-ul din Statele Unite, potrivit Business Insider.

Asta în ciuda mult temutei sale ofensive a armatei lui Putin, care a început în luna februarie 2023. Ea continuă să piardă echipamente și un număr mare de soldați în schimbul unor câștiguri slabe.

Statele Unite avertizează: Pericolul unui alt război declanșat de Rusia plutește în aer VIDEO

Institutul pentru Studiul Războiului, cu sediul la Washington, Statele Unite, a comunicat că datele sale de cartografiere au arătat că Rusia a câștigat cu doar 0,039% mai mult teritoriu în Ucraina între 31 ianuarie și 28 februarie. Acesta reprezintă echivalentul a aproximativ 233,94 kilometri pătrați (90,3 mile pătrate).

Rusia a câștigat această mică bucată de pământ, în timp ce a pierdut mii de soldați și o cantitate masivă de echipamentul militar. Alianța NATO a anunțat pe 14 februarie 2023 că Rusia și-a început ofensiva mult așteptată, după luni de impas de iarnă și după ce a fost împinsă înapoi în estul țării la începutul războiului.

Ministerul Apărării al Marii Britanii a afirmat acum câteva zile mai târziu că Rusia „nu a înaintat aproape deloc, a câștigat metri, nu kilometri”.

Planul nebunesc al lui Putin de a subjuga Europa de Est: Cortina de fier ce cuprinde România, Polonia și Ungaria VIDEO

Iar un diplomat american de rang înalt a vorbit, de asemenea, cu privire la progresul Rusiei, spunând: "Rusia a declarat că lansează o nouă ofensivă. Ei bine, dacă asta este, atunci rezultatul este foarte jalnic".

De asemenea, Rusia nu a înregistrat niciun câștig notabil de teritoriu în martie. Armata sa a luptat de-a lungul liniei frontului din estul Ucrainei, inclusiv în apropierea orașului Bahmut, considerată una dintre cele mai sângeroase și mai lungi bătălii ale războiului. Dar Rusia nu a cucerit încă orașul.

Șeful Statului Major al SUA, Mark Milley, a declarat la sfârșitul lunii februarie că aproximativ 1.200 de soldați au fost uciși recent într-o singură zi de luptă în Bahmut.

Înaintarea armatei ruse amenință oraşul-cheie Vuhledar. Șoigu anunță noi progrese, în timp ce Zelenski așteaptă rachete Storm Shadow VIDEO
Înaintarea armatei ruse amenință oraşul-cheie Vuhledar. Șoigu anunță noi progrese, în timp ce Zelenski așteaptă rachete Storm Shadow VIDEO
Ocuparea de către Rusia a satului Novomihailovka, în estul Ucrainei, ar putea să pună în pericol oraşul-cheie Vuhledar, informează marţi, 23 aprilie, Ministerul Apărării britanic în baza...
Investigația care dezvăluie cruzimea lui Putin: Câte zile supraviețuiește un deținut rus pe frontul din Ucraina VIDEO
Investigația care dezvăluie cruzimea lui Putin: Câte zile supraviețuiește un deținut rus pe frontul din Ucraina VIDEO
Războiul declanșat de Putin în Ucraina a provocat zeci de mii de morți în rândul militarilor ruși. Cu toate astea, dictatorului rus nu-i pasă și continuă fără scrupule bătălia. O...
#Rusia Ucraina, #Rusia razboi, #teritoriu Ucraina, #razboi Ucraina, #teritorii ocupate ucraina, #teritorii ocupate rusia , #Razboi Ucraina