Ce a pățit o americancă, militantă pentru drepturile animalelor, după ce a plimbat un vițel prin Piața Roșie din Moscova VIDEO/FOTO

Miercuri, 01 Februarie 2023, ora 20:01
3875 citiri
Ce a pățit o americancă, militantă pentru drepturile animalelor, după ce a plimbat un vițel prin Piața Roșie din Moscova VIDEO/FOTO
Femeia a cumpărat vițelul pentru a nu fi omorât și mâncat FOTO Twitter

O americancă a fost reţinută şi amendată de un tribunal rus pentru că a plimbat în Piaţa Roşie din Moscova un viţel pe care a declarat că l-a cumpărat de la o piaţă locală pentru a-l salva de la sacrificare, relatează The Guardian.

Alicia Day, în vârstă de 34 de ani, a fost amendată cu 20.000 de ruble pentru că a împiedicat circulaţia pietonilor în cadrul unui protest neautorizat. Ea a fost condamnată miercuri, 1 februarie, şi la 13 zile de ”arest administrativ” pentru o acuzaţie separată de nerespectare a ordinelor poliţiei, a relatat presa rusă de stat.

”Am cumpărat viţelul pentru a nu fi mâncat. Am decis să îl duc într-un loc atât de frumos şi să îi arăt ţara”, a declarat acuzata, potrivit agenţiei TASS, care însoţeşte ştirea şi de un filmuleţ cu Alicia Day în sala de judecată.

Jurnalistul Kevin Rothrock de la site-ul independent Meduza spune că americanca a venit aparent cu o viză turistică în Rusia, la 21 ianuarie, după ce fusese şi în Polonia, unde a plimbat o oaie pe străzile din Varşovia. Ea ar fi militantă pentru drepturile animalelor şi a fost şi la Londra, unde a salvat un porc, pe care îl ţine în apartamentul ei.

În Piaţa Roşie, ea ar fi plimbat viţelul scandând: ”Animalele nu sunt mâncare!”. Day spune că avea de gând să ducă animalul - pe care l-a botezat ”Doctor” - şi la Kirov, pentru a-i arăta zona rurală a Rusiei.

#Rusia, #americanca, #amenda, #vitel, #piata rosie, #Moscova , #Rusia