Asasinatele lui Putin, confirmate de un document secret al Serviciilor de Informații americane. Lista celor eliminați

Luni, 25 Noiembrie 2024, ora 04:41
5200 citiri
Asasinatele lui Putin, confirmate de un document secret al Serviciilor de Informații americane. Lista celor eliminați
Putin a ordonat uciderea multor opozanți, inclusiv în străinătate FOTO: Hepta

Un set de documente secrete desecretizate de serviciile de informații americane a dezvăluit, pentru prima dată, o listă cu țintele asasinatelor lui Vladimir Putin. De-a lungul celor 25 de ani de regim autoritar, mulți dintre rușii care s-au opus public președintelui rus au murit în circumstanțe suspecte, dar acum un nou raport al Biroului Directorului de Informații Naționale confirmă legătura directă a Kremlinului cu numeroase astfel de crime țintite.

Aceste informații sunt cuprinse într-o notă-bombă, lansată în urma unei cereri de revizuire a declasificării din partea agenției Bloomberg. Raportul subliniază faptul că Putin a ordonat direct mai multe asasinate, începând cu 2004, când un caz notoriu a avut loc în Doha, Qatar, unde Zelimhan Iandarbiev, fostul șef al Republicii Cecene Icekeria, a fost ucis printr-o bombă amplasată într-un SUV.

Putin ar fi ordonat asasinarea unor personalități foarte cunoscute

În această notă, evaluările serviciilor de informații americane subliniază că Putin ar fi ordonat asasinarea unor personalități foarte cunoscute, inclusiv a unor persoane care erau considerate amenințări pentru regimul său. Într-unul dintre cazuri, referindu-se la asasinarea lui Aleksander Litvinenko, un fost ofițer FSB, autoritățile britanice au ajuns la concluzia că Putin ar fi aprobat personal această operațiune de ucidere, deși Kremlinul a negat întotdeauna orice legătură.

Printre alte cazuri de asasinate sau moarte suspecte regăsite în raportul american se află și cel al lui Alekander Perepelicinî, care a murit în 2012, în condiții ce sugerează că a fost otrăvit cu o toxină biologică. Urma să depună mărturie despre o rețea de fraudă fiscală a Kremlinului, iar raportul american sugerează că moartea sa a fost legată de Kremlin.

În paralel, documentul menționează că mai multe figuri proeminente, inclusiv lideri separatiști din regiunile Donețk și Lugansk, au fost ucise la ordinul direct al Kremlinului, în scopul de a întări controlul Rusiei asupra acestor teritorii.

Morți în circumstanțe ciudate

Documentul secret se încheie cu o listă a altor critici ai regimului, printre care Aleksei Navalnîi, Evgheni Prigojin și alții, care au murit în circumstanțe ciudate sau au fost implicați în evenimente care ridică suspiciuni de asasinat la comandă.

Cel mai recent, un bucătar de televiziune rus și prieten al starului de la Hollywood Jude Law, care a fugit la Londra după ce a criticat războiul lui Putin împotriva Ucrainei, a fost găsit mort într-un hotel din Belgrad.

Alesei Zimin, în vârstă de 52 de ani, a murit brusc într-un turneu de promovare în capitala sârbă, unde autoritățile au spus că motivul medical al morții lui a rămas „neclară”.

Magnatul Lukoil Ravil Maganov, în vârstă de 67 de ani, a căzut de la o fereastră a Spitalului Clinic Central de elită din Moscova, cunoscut și sub numele de Clinica Kremlinului, în septembrie 2022.

Presa de stat rusă a spus rapid că moartea sa a fost o sinucidere, dar surse din forțele de ordine au spus că nu a existat niciun bilet de sinucidere și că nu existau camere CCTV pe secțiunea clădirii în care a căzut Maganov.

El a fost apoi înlocuit de Vladimir Nekrasov - în octombrie 2023, care a murit la vârsta de 66 de ani de „insuficiență cardiacă acută” în octombrie 2023.

Morți suspecte la Lukoil

Luna următoare, senatorul rus și susținător al războiului, Vladimir Lebedev, cu legături strânse cu Lukoil, a murit brusc într-o „tragedie îngrozitoare” inexplicabilă, la vârsta de 60 de ani.

Magnatul rus a fost găsit spânzurat în toaleta biroului său de șeful său.

În martie, vicepreședintele Lukoil, Vitali Robertus, în vârstă de 53 de ani, a devenit cea mai recentă victimă a unui blestem de moarte care o bântuie Lukoil, o companie proeminentă care susține regimul lui Putin.

Apoi, o judecătoare proeminentă a fost găsită moartă după ce a căzut dintr-o clădire înaltă din Moscova.

Natalia Larina, în vârstă de 50 de ani, era renumită pentru că s-a ocupat de cazuri politice și penale importante, pedepsindu-i pe trădătorii Kremlinului.

Ea a fost judecător penal de mai bine de 15 ani - și avea reputația de a pronunța verdicte în cazurile împotriva activiștilor politici de opoziție.

În decembrie 2023, Vladimir Egorov, un aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a căzut până la moarte de la o fereastră de la etajul trei din Moscova.

Egorov, în vârstă de 46 de ani, a fost un politician bogat și proeminent în Tobolsk, bogat în petrol, din vestul Siberiei.

Cadavrul său a fost găsit în curtea casei sale, conform relatărilor.

Cu doar câteva săptămâni înainte, redactorul adjunct al ziarului favorit de propagandă al lui Putin a fost găsit mort la doar 35 de ani.

Cadavrul Annei Țareva, în vârstă de 35 de ani, a fost descoperit în casa ei din strada Bolșoi Tișinski Lane a capitalei - la aproape un an după moartea șefului ei Vladimir Sungorkin, în vârstă de 68 de ani.

În luna februarie a aceluiași an, un înalt oficial rus al apărării și o figură cheie în finanțarea războiului ilegal al lui Putin din Ucraina, Marina Iankina, în vârstă de 58 de ani, a căzut și ea de la fereastră la Sankt Petersburg.

Ea a fost șefa departamentului de sprijin financiar al Ministerului Apărării pentru Districtul Militar de Vest, care este strâns implicat în invazia dictatorului.

La începutul acestui an, Zoia Konovalova, în vârstă de 48 de ani, care a condus un canal TV care operează lângă linia frontului a fost găsită moartă alături de fostul ei soț.

Această dezvăluire vine într-un context în care regimul lui Putin continuă să fie acuzat de o serie de crime politice și represiuni, ridicând întrebări serioase despre modul în care Kremlinul se folosește de puterea sa pentru a elimina orice formă de opoziție.

Trump nu l-a invitat pe Putin la ceremonia sa de învestire din 20 ianuarie. Cine ar fi liderii chemați la eveniment
Trump nu l-a invitat pe Putin la ceremonia sa de învestire din 20 ianuarie. Cine ar fi liderii chemați la eveniment
Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, nu a trimis preşedintelui Vladimir Putin o invitaţie pentru a participa la ceremonia de învestire care va avea loc pe 20 ianuarie, a informat...
Cu cine face alianță Putin pentru a câștiga competiția cu SUA în domeniul inteligenței artificiale
Cu cine face alianță Putin pentru a câștiga competiția cu SUA în domeniul inteligenței artificiale
Președintele Vladimir Putin a declarat miercuri, 11 decembrie, că Rusia va colabora cu partenerii din cadrul BRICS și alte state pentru a dezvolta inteligența artificială, într-o încercare...
#Rusia, #Vladimir Putin, #asasinate, #morit la comanda, #documente desecretizate , #Rusia
  1. Rusia nu a fost în stare să termine mai multe fregate foarte avansate, fără motoare din Ucraina. Toate navele au fost vândute Indiei VIDEO
  2. Israelul ar putea ataca instalațiile nucleare ale Iranului. De ce se teme guvernul
  3. România și Olanda extind colaborarea la Centrul F-16 de la Fetești. Ce a anunțat ministrul Apărării
  4. Absență de marcă de la ceremonia de învestire a președintelui ales al SUA, Donald Trump. Liderul mondial care a refuzat invitația
  5. Incident tragic la un târg de Crăciun. Un leagăn dintr-un carusel s-a rupt, mai multe persoane au fost rănite grav
  6. O pensionară din Austria și-a pierdut averea de 2 milioane de euro, după ce a fost păcălită că urmează să fie jefuită de români
  7. Au vrut să afume șuncă și cârnați, dar și-au dat foc la case. Gospodării distruse din cauza afumătorilor improvizate puse la treabă înainte de Sărbători VIDEO
  8. Condiții greu de privit într-un adăpost improvizat de o femeie de 52 de ani. Zeci de câini au fost găsiți de polițiști
  9. Decizia României după ce Republica Moldova a declarat stare de urgență: "Frații noștri de peste Prut nu trebuie să fie lăsați să ajungă iar la mâna Rusiei"
  10. România, țara europeană cu cei mai mulți cetățeni care trăiesc în alte state UE. Cum afectează migrația lor piaţa muncii