Când Dumnezeu vrea să te piardă, mai întâi îţi ia minţile. Sau, cum hoțul strigă: Hoții!

Autor: Mircea Gheorghe - consultant de vanzari si marketing
Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 14:12
7768 citiri

E clar că "acțiunea specială" declanșată de țarul Puțin a eșuat! Nu doar că războiul de trei zile durează deja de șapte luni, dar până și scopurile urmărite au ajuns să fie altele. Dacă inițial erau urmărite doar denazificarea și demilitarizarea Ucrainei, acum acestea nu mai sunt menționate ca și obiective. Acum noua țintă este Vestul, care urmărește să atace și să desființeze Rusia. Chiar și prin amenințări nucleare și șantajând prin atacuri repetate asupra centralei de la Zaporojie.

Mai multe aspecte aici sunt de observat. Întâi, e clar că Puțin, cel care a declanșat în februarie invazia Ucrainei și care a ocupat teritorii străine în rol de agresor, devine victimă, care acum arată cu degetul către "adevărații" vinovați. Adică un fel de "hoțul strigă: Hoții!"

Apoi, pe tot parcursul acestei invazii, Puțin a declarat mereu că operațiunile se desfășoară conform planului. Pe bune?

Păi tot el susținea, la început, că nu va declara mobilizarea. Ori e un plan foarte complicat, ori, ceea ce este mai degrabă adevărul, e o minciună totală, scornită în urma dezastrului înregistrat pe front.

Indiferent ce se va întâmpla, chiar și când contraofensiva formidabilă a ucrainenilor, Puțin va afirma că totul e conform planului. Evident, nu știe nimeni planul, doar el.

Îmi amintește de Liviu Dragnea, care indiferent ce se întâmpla în guvernarea Dăncilă, ieșea și spunea că totul este conform programului de guvernare. Pe care îl cunoștea doar el singur... Și știm cum au sfârșit amândoi din punct de vedere politic.

După ce Puțin și cei din anturajul lui au amenințat în toate speech-urile luni de zile cu arma nucleară, după ce rușii au atacat și ocupat centrala nucleară din Zaporojie, vine Puțin și declară că el este cel șantajat nuclear de Vest.

Să nu uităm că acum câteva zile, o "trompetă" a Kremlinului a propus chiar lansarea unei bombe nucleare asupra Londrei, exact în momentul în care erau peste cinci sute de președinți, premieri și regi adunați la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a! Toți, mai puțin Puțin. Cred că și asta l-a atacat puternic, pentru că nu a fost parte a celui mai mare eveniment din istoria televiziunii.

În urma anunțului lui Puțin, s-au alertat și forțele speciale care ar trebui să înăbușe eventualele manifestări anti-razboi, care deja au fost programate, în toate orașele, azi la orele 19:00.

Se pare că și în firmele mari apar mobilizări la protest, deoarece și acolo s-au primit mailuri adresate celor care vor fi incorporați.

Biletele de avion pentru evadare din Rusia deja s-au epuizat, bursele și rubla s-au prăbușit brusc, iar rușii văd deja că războiul ce era doar la televizor sau online, acum a dat buzna peste ei, în viața reală.

Cele mai frecvente căutări pe net acum sunt "cum să scapi din Rusia", "cum să scapi de mobilizare" și "cum să-ți rupi mâna acasă, în siguranță"...

Asta arată fără dubii realitatea, că sprijinul masiv pe care miza Puțin este mult mai mic. E adevărat, o mare parte a suportului pentru el există. Dar aceștia sunt oamenii mai în vârstă, în afara vârstei vizate de actuala mobilizare. Așadar, nu-l ajută.

Încă o dovadă a minciunii generalizate transmisă de Kremlin este numărul de pierderi suferite de ruși pe front. Ei declară că au murit doar 6 mii de soldați. Păi dacă tu ai deplasat 200 de mii și doar 3% au murit, de ce ai nevoie de mobilizare? Asta în timp ce în ultimele săptămâni ai pierdut teritorii de peste 10 mii de km pătrați, pentru care ai avut nevoie de 5 luni să le ocupi.

E clar că e mai degrabă de crezut cifra emisă de Ucraina, estimând pierderile în rândul rușilor la 60 de mii.

Este evident că disperarea lui Puțin este maximă și era de așteptat să reacționeze cu un gest disperat. Este un jucător împins în colț, care nu mai are opțiuni de a scăpa.

Cel mai probabil, el va fi eliminat din interior, așa cum ne învață istoria Rusiei,.

Este o vorbă veche, "când Dumnezeu vrea să te piardă, mai întâi îţi ia minţile".

Sperăm ca, până atunci, Puțin, din colțul în care a fost împins, să nu ajungă să apese pe "butonul roșu".

Blogul autorului: www.postulzilei.ro

Mircea Gheorghe este caricaturist de la 18 ani, apoi s-a format sa devina inginer si cercetator stiintific, dar mai ales profeseaza in consultanta de sales si marketing. Iar in ultimii ani scrie si picteaza. Asa ca e greu sa-si gaseasca o definitie a ceea ce este... Fiind un curios, inca mai cauta.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Citește și:
Rușii care fug din țară din calea mobilizării lui Putin primesc protecție în Kazahstan. Anunțul președintelui
Rușii care fug din țară din calea mobilizării lui Putin primesc protecție în Kazahstan. Anunțul președintelui
Preşedintele kazah Kasim-Jomart Tokaiev anunţă marţi că Kazahstanul le va acorda protecţie ruşilor care fug în această ţară de mobilizarea militară în curs decretată de preşedintele...
Politico: Sabotarea Nord Stream deschide un nou front în războiul Rusiei împotriva Ucrainei
Politico: Sabotarea Nord Stream deschide un nou front în războiul Rusiei împotriva Ucrainei
Criza energetică europeană pare să intre într-o nouă fază periculoasă. Dacă suspiciunile că Rusia se află în spatele exploziilor care au dus la scurgerea de gaz de la Nord Stream GTS din...