Se caută ciubote, chiloți și șosete pentru „băieții” ruși trimiși să lupte în Ucraina: „Este nevoie și de covorașe. Devine tot mai frig să doarmă pe pâmânt”

Miercuri, 28 Septembrie 2022, ora 09:39
7107 citiri
Se caută ciubote, chiloți și șosete pentru „băieții” ruși trimiși să lupte în Ucraina: „Este nevoie și de covorașe. Devine tot mai frig să doarmă pe pâmânt”
Pe mai multe conturi de Telegram se face apel la ajutorarea „băieților” ruși trimiși pe front FOTO Hotnews

Pe mai multe canale de Telegram au fost create grupuri și chat-uri speciale destinate strângerii de bani sau de lucruri, precum haine groase, veste, căști sau produse de igienă, pentru militarii ruși care sunt trimiși să lupte în Ucraina, arată o analiză Hotnews.

Potrivit sursei citate, campaniile de strângere de bunuri și fonduri nu sunt asumate de armată sau de vreo instituție publică din Federație Rusă, ci aparțin unor conturi asociate cu persoane private sau ONG-uri.

„Prieteni, urgent trebuie să asigurăm cinci luptători cu încălțămintea normală. Mâine dimineață mergem o fugă prin magazine. Trebuie cinci perechi. Prețul unei perechi este de aproximativ 5500 (nr.- ruble, aproximativ 470 lei). În aceste condiții acestea se rup peste o săptămână. Haideți să ajutăm băieții”, este unul dintre mesaje, fiind indicate și datele conturilor bancare unde pot fi transferați bani.

„Bună ziua, mulțumesc mult, am adunat bani pentru încălțăminte, dar băieții au nevoie de multe alte. În total sunt 65. Astfel, dacă vreți puteți să cumpărați altceva și să transmiteți mâine dimineață, până la ora 09.00, în Nijnii Novgorod, ulterior ei vor pleca. Așa înțeleg că este nevoie de covorașe (devine tot mai frig să doarmă pe pământ)”, este un alt mesaj prezentat de Hotnews.

Potrivit sursei citate, în multe anunțuri este descrisă lista de produse de igienă, medicamente, dar și butelii de gaz și alte obiecte de uz casnic de care armata rusă nu dispune și din nou este cerut ajutorul oamenilor obișnuiți. Sunt solicitate chiar și o uniformă militară nouă, căști și plase de camuflaj:

“O nouă solicitare! Haine calde (chiloți, șosete, lenjerie de corp, prosoape, cearșafuri) Igiena (șampon, periuțe de dinți și pastă de dinți, lame de ras, cremă pentru și după ras, hârtie igienică, șervețele umede)

Produse alimentare (conserve de carne și pește, tăiței, dulciuri, ciocolate, ceai și cafea)

Medicamente (soluție dezinfectantă, medicamente anti-arsuri, antivirale, etc, vitamine)

Lucruri pentru locuirea în câmpuri (sobe pe lemne/electrice, fierbător 20-25 litri, generatori, materiale pentru izolare termică, lopeți, ferăstraie, plite electrice+butelii de gaz, topoare, ciocane, șurubelnițe, cuie, șuruburi autofiletante, plăci și bare

Echipare (uniforma, căști, televizoare, tablete, lanterne, baterii, plase de camuflaj)”

Noi dezvăluiri despre ajutorul militar masiv primit de Putin din Coreea de Nord: ”Numărul de containere a crescut de la 300 la circa 7.000”
Noi dezvăluiri despre ajutorul militar masiv primit de Putin din Coreea de Nord: ”Numărul de containere a crescut de la 300 la circa 7.000”
Coreea de Nord a expediat începând cu luna iulie circa 7.000 de containere cu arme în Rusia pentru războiul ei împotriva Ucrainei, a declarat luni, 18 martie, ministrul sud-coreean al...
Cum va guverna Putin după alegeri Rusia?
Cum va guverna Putin după alegeri Rusia?
Era dat ca sigur de mai multă vreme că Putin rămâne preşedintele Federaţiei Ruse. Vor exista cu toate acestea schimbări? La ce se aşteaptă experţii? Alegerile prezidenţiale din Rusia...
#Rusia, #razboi Ucraina, #armata, #Militari, #haine , #Razboi Ucraina