Decizia radicală a Germaniei după revenirea rușilor în competiții

Vineri, 17 Martie 2023, ora 15:01
2990 citiri
Decizia radicală a Germaniei după revenirea rușilor în competiții
Rușii au fost reprimiți în concursurile de scrimă

Federaţia germană de scrimă (DFEB) a renunţat joi la organizarea etapei de Cupă Mondială la floretă feminin, programată la începutul lunii mai la Tauberbischofsheim, ca urmare a reintegrării scrimerilor din Rusia şi Belarus, decisă de Federaţia internaţională, informează AFP.

Federaţia Internaţională de Scrimă (FIE) a hotărât pe 10 martie reintegrarea sportivilor ruşi şi belaruşi, în condiţiile în care perioada de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, va debuta luna viitoare.

Această decizie a FIE, care se referă la probe individuale şi pe echipe va intra în vigoare din aprilie 2023, "sub rezerva eventualelor recomandări/decizii viitoare ale Comitetului Internaţional Olimpic (CIO)''.

Etapa de Cupă Mondială de la Tauberbischofsheim (centrul Germaniei), "trebuia să fie una dintre primele care să aplice această decizie'', a explicat preşedintele Federaţiei germane, fosta spadasină Claudia Bokel, vicecampioană olimpică pe echipe în 2004.

DFEB respectă decizia FIE, dar doreşte să "transmită un semnal clar". "Ne-am fi dorit un rezultat diferit şi, în opinia noastră, sunt încă multe întrebări deschise cu privire la punerea în aplicare a deciziei, care fac imposibilă desfăşurarea turneului", a explicat Claudia Bokel.

După Poznan (Polonia), Tauberbischofsheim ar fi trebuit să găzduiască cea de-a doua dintre cele cinci evenimente feminine din cadrul Cupei Mondiale la floretă, contând pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Quarterly Report - Editia 4

Conferința pentru reconstrucția Ucrainei: ajutor de urgență
Conferința pentru reconstrucția Ucrainei: ajutor de urgență
Rusia bombardează termocentrale în Ucraina. Kievul este silit să se gândească înainte de conferinţa de reconstrucţie din Germania la reparaţii de urgenţă. Atacul asupra unui magazin...
Rusia susține că NATO s-ar pregăti să o atace cu arme nucleare: ”Vom lua măsuri adecvate”
Rusia susține că NATO s-ar pregăti să o atace cu arme nucleare: ”Vom lua măsuri adecvate”
Generalul Vladimir Kulişov, prim-adjunct al directorului Serviciului Federal de Securitate al Rusiei şi şeful poliţiei de frontieră, a declarat marți, 28 mai, că NATO desfăşoară...
#Rusia, #scrima, #Germania, #decizie , #stiri din sport