Rusul care a luat Nobelul pentru Pace: ”La TV, armele nucleare sunt promovate ca și când ar face reclamă la mâncarea pentru animale”

Vineri, 31 Martie 2023, ora 09:48
10824 citiri
Rusul care a luat Nobelul pentru Pace: ”La TV, armele nucleare sunt promovate ca și când ar face reclamă la mâncarea pentru animale”
Dmitri Muratov FOTO / Twitter Nexta

Jurnalistul rus Dmitri Muratov, câștigătorul Premiului Nobel pentru Pace în 2021, spune că la televiziunile din Rusia se vorbește despre războiul nuclear ”ca și când ar face reclamă la mâncarea pentru animale”.

Muratov recunoaște că dispoziția Kremlinului de a merge departe în confruntarea cu Occidentul îl îngrijorează. ”Nimeni nu știe” dacă ”va apăsa Putin butonul nuclear”, afirmă ziaristul pentru BBC, deși ”două generații au trăit fără amenințarea unui război nuclear, (...) dar această perioadă s-a terminat”, arată digi24.ro.

Jurnalistul mai afirmă că propaganda îi pregătește pe rușii de rând pentru războiul nuclear prin cât de des se vorbește despre el, nefiind prezent drept un ”lucru rău”.

”Vedem cum propaganda îi pregătește pe oameni să creadă că războiul nuclear nu este un lucru rău. (...) La canalele TV de aici, războiul nuclear și armele nucleare sunt promovate ca și când ar face reclamă la mâncarea pentru animale”, precizează Muratov.

Potrivit acestuia, propagandiștii ”vorbesc despre atacarea Marii Britanii și a Franței; despre declanșarea unui tsunami nuclear care va inunda America” și prezintă Rusia dept o țară care promovează pacea, iar Ucraina și Occidentul ar fi agresorii.

Jurnalistul susține că mulți ruși îi cred pe propagandiști, dar ei sunt vârstnici și-l văd pe Putin drept propriul lor nepot.

#Rusia, #muratov, #jurnalisti, #Premiu Nobel Pace, #Dmitri Muratov, #razboi nuclear, #razboi nuclear Rusia , #Rusia