Moscova insistă că vrea negocieri cu Kievul. Mesajul tranșant transmis de Maria Zaharova: ”Așteptăm semnale clare”

Miercuri, 02 Noiembrie 2022, ora 19:10
7928 citiri
Moscova insistă că vrea negocieri cu Kievul. Mesajul tranșant transmis de Maria Zaharova: ”Așteptăm semnale clare”
Rusia insistă ca negocierile să se desfășoare în condițiile sale FOTO Twitter

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei speră că Ucraina va fi în continuare de acord cu negocierile, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Maria Zaharova.

„Ca și până acum, așteptăm semnale clare, fără echivoc din partea regimului de la Kiev cu privire la dorința lor de a relua procesul de negociere ținând cont de noile realități teritoriale și de situația de pe teren”, a spus ea.

Zaharova a spus că Moscova „a fost întotdeauna în favoarea metodelor diplomatice de soluționare a conflictelor” și este pregătită pentru negocieri. Cu toate acestea, implementarea lor este împiedicată de legislația ucraineană, care a blocat o astfel de oportunitate.

„Astăzi suntem și noi pregătiți să folosim această metodă, dar spun încă o dată: nu putem ignora realitatea și nu putem reacționa la ea”, a spus oficialul.

Cum a reacționat Kievul la propunerea Moscovei?

Declarațiile Mariei Zaharova au fost analizate de specialiștii Centrului Ucrainean de Combatere a Dezinformarii (PCC). Aceștia au afirmat că tema negocierilor este promovată activ în Rusia, în special de către președintele rus Vladimir Putin.

„Declarațiile privind negocierile sună foarte tare, dar Rusia insistă ca negocierile să se desfășoare în condițiile sale”, a menționat Centrul.

Pe 30 septembrie, după anexarea oficială a teritoriilor ucrainene ocupate de către Rusia, a avut loc o ședință urgentă a Consiliului Național de Securitate al Ucrainei. Pe 4 octombrie, președintele Volodimir Zelenski a semnat un decret care a pus în aplicare decizia Consiliului de Securitate și Apărare Națională prin care se constată imposibilitatea negocierilor cu Putin.

Chiar înainte de anexare, Volodimir Zelenski și-a declarat reținerea de a se așeza la masa negocierilor cu o țară care emite ultimatumuri. El a sugerat că dialogul de pace poate fi reluat după ce toate teritoriile ocupate ale Ucrainei vor fi eliberate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
Americanii vor să înarmeze și să reconstruiască Ucraina cu banii rușilor. 3 miliarde de euro ar ajunge anual la Kiev
Americanii vor să înarmeze și să reconstruiască Ucraina cu banii rușilor. 3 miliarde de euro ar ajunge anual la Kiev
Statele Unite speră că reuniunile de primăvară ale FMI şi ale Băncii Mondiale vor face posibilă să avanseze, împreună cu ţările partenere, proiectul de a folosi activele blocate ale...
#Rusia, #cerere, #negocieri, #Ucraina, #Maria Zaharova , #Razboi Ucraina