Cancelarul Germaniei a discutat o oră cu Putin. Cererea specială făcută de Olaf Scholz

Vineri, 04 Martie 2022, ora 17:37
18008 citiri
Cancelarul Germaniei a discutat o oră cu Putin. Cererea specială făcută de Olaf Scholz
Cancelarul Germaniei Olaf Scholz a discutat vineri, 4 martie, cu Putin FOTO / Hepta

Cancelarul german Olaf Scholz a discutat vineri, 4 martie, o oră, la telefon cu președintele rus Vladimir Putin.

Cancelarul german Olaf Scholz i-a cerut vineri, 4 martie, preşedintelui rus Vladimir Putin să pună capăt "imediat" ostilităţilor în Ucraina, în cadrul unei convorbiri telefonice avute vineri, relatează AFP şi Reuters.

În cadrul discuţiei, ”cancelarul s-a declarat extrem de îngrijorat. De mai multe zile, din Ucraina vin imagini şi informaţii teribile", se arată într-un comunicat al cancelariei.

Scholz i-a cerut lui Putin ”să înceteze imediat toate luptele şi să permite acces umanitar în zonele de luptă”, în timp ce preşedintele rus a anunţat o a treia rundă de negocieri Rusia-Ucraina în weekend, a precizat un purtător de cuvânt al guvernului german.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, într-o discuţie telefonică cu cancelarul german Olaf Scholz, că dialogul în favoarea păcii cu Ucraina nu este posibil decât dacă "toate cererile ruseşti" sunt acceptate de către Kiev, relatează AFP.

Preşedintele rus şi-a reiterat cerinţele: un statut "neutru şi nenuclear" pentru Ucraina, "demilitarizarea sa obligatorie", "denazificarea sa", recunoaşterea anexării peninsulei Crimeea de către Rusia şi "suveranitatea" regiunilor separatiste proruse din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, în teritoriile lor administrative, în timp ce rebelii nu controlează în prezent decât o treime din acestea.

El a spus că "speră că reprezentanţii Kievului vor adopta o poziţie rezonabilă şi constructivă în cursul celei de-a treia runde de negocieri", prevăzută - potrivit Kievului - în acest weekend.

Putin i-a spus cancelarului german că forţele ruse nu bombardează Kievul şi marile oraşe ucrainene, calificând drept "fabricaţie grosieră" informaţiile despre distrugerile făcute de armata rusă, notează AFP.

"Informaţiile privind pretinsul bombardament asupra Kievului şi asupra altor mari oraşe nu sunt decât fabricaţii grosiere ale propagandei", i-a transmis Putin lui Scholz, potrivit unui comunicat al Kremlinului. El a afirmat că "scopurile şi obiectivele" Moscovei în războiul său cu Ucraina vor fi "fără nicio îndoială atinse".

Potrivit cancelarului german, cei doi lideri au convenit să aibă o nouă convorbire în curând.

Putin spune că nu vrea un conflict cu NATO, dar avioanele F-16 date Ucrainei vor fi doborâte indiferent în ce țară se vor afla
Putin spune că nu vrea un conflict cu NATO, dar avioanele F-16 date Ucrainei vor fi doborâte indiferent în ce țară se vor afla
Rusia nu are planuri în privinţa niciunei ţări NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Cehia, dar dacă Occidentul va furniza avioane de luptă F-16 Ucrainei, atunci acestea vor fi...
Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Oamenii din cercul apropiat al președintelui rus Vladimir Putin cred că nu există nicio dovadă a implicării Ucrainei în atacul terorist din sala de concerte Crocus de la periferia Moscovei,...
#Rusia, #putin, #Olaf Scholz, #presedinte, #Vladimir Putin, #cancelar german , #Rusia