Rusia interzice adopţia copiilor ruşi în ţările care permit tranziţia de gen. Motivul care stă la baza acestei legi

Duminica, 24 Noiembrie 2024, ora 08:40
1311 citiri
Rusia interzice adopţia copiilor ruşi în ţările care permit tranziţia de gen. Motivul care stă la baza acestei legi
Vladimir Putin FOTO: Hepta

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat, sâmbătă, 23 noiembrie, un proiect de lege care interzice adoptarea de copii ruşi de către cetăţeni ai ţărilor în care tranziţia de gen este legală, relatează AP.

Liderul de la Kremlin a aprobat, de asemenea, legislaţia care interzice răspândirea de materiale care încurajează oamenii să nu aibă copii.

Proiectele de lege, care au fost aprobate anterior de ambele camere ale parlamentului rus, urmează unei serii de legi care au suprimat minorităţile sexuale şi au consolidat valorile convenţionale de lungă durată.

Preşedintele Camerei inferioare a Parlamentului, Viaceslav Volodin, care s-a numărat printre autorii noului proiect de lege, a declarat într-o postare pe Telegram în luna iulie că „este extrem de important să eliminăm posibilele pericole sub formă de schimbare de sex cu care se pot confrunta copiii adoptaţi în aceste ţări”.

Interdicţia de adopţie s-ar aplica în cel puţin 15 ţări, majoritatea din Europa, precum şi în Australia, Argentina şi Canada. Adopţia de copii ruşi de către cetăţeni americani a fost interzisă în 2012.

Alte proiecte de lege aprobate sâmbătă interzic ceea ce au descris ca fiind propagandă pentru a rămâne fără copii şi impun amenzi de până la 5 milioane de ruble (aproximativ 50.000 de dolari). Susţinătorii acestei legi au susţinut că argumentele publice împotriva faptului de a avea copii fac parte din presupusele eforturi occidentale de a slăbi Rusia prin încurajarea scăderii populaţiei.

În ultimii ani, Putin şi alţi oficiali de rang înalt au făcut tot mai mult apel la respectarea aşa-numitelor valori tradiţionale ca o contrapondere la liberalismul occidental. Pe măsură ce populaţia Rusiei scade, Putin a făcut declaraţii în favoarea familiilor numeroase şi anul trecut a îndemnat femeile să aibă până la opt copii.

Rusia a interzis anul trecut procedurile medicale de tranziţie de gen, iar Curtea Supremă a declarat „mişcarea” LGBTQ+ drept extremistă.

În 2022, Putin a semnat o lege care interzice distribuirea de informaţii LGBTQ+ persoanelor de toate vârstele, extinzând o interdicţie emisă în 2013 privind diseminarea materialului către minori.

De la trimiterea trupelor în Ucraina în februarie 2022, liderul de la Kremlin a caracterizat în mod repetat Occidentul drept „satanic” şi l-a acuzat că încearcă să submineze Rusia prin exportul de ideologii liberale.

Jurnaliştii independenţi, criticii, activiştii şi figurile din opoziţie din Rusia au fost supuşi unei presiuni tot mai mari din partea guvernului în ultimii ani, care s-a intensificat semnificativ în contextul conflictului din Ucraina. Sute de grupuri neguvernamentale şi persoane fizice au fost desemnate drept „agent străin” - o etichetă care implică un control guvernamental suplimentar şi are puternice conotaţii peiorative.

Trump nu l-a invitat pe Putin la ceremonia sa de învestire din 20 ianuarie. Cine ar fi liderii chemați la eveniment
Trump nu l-a invitat pe Putin la ceremonia sa de învestire din 20 ianuarie. Cine ar fi liderii chemați la eveniment
Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, nu a trimis preşedintelui Vladimir Putin o invitaţie pentru a participa la ceremonia de învestire care va avea loc pe 20 ianuarie, a informat...
Cu cine face alianță Putin pentru a câștiga competiția cu SUA în domeniul inteligenței artificiale
Cu cine face alianță Putin pentru a câștiga competiția cu SUA în domeniul inteligenței artificiale
Președintele Vladimir Putin a declarat miercuri, 11 decembrie, că Rusia va colabora cu partenerii din cadrul BRICS și alte state pentru a dezvolta inteligența artificială, într-o încercare...
#Rusia, #Vladimir Putin, #interzicere, #adoptie copii, #tari, #schimbare gen , #Rusia
  1. Instalaţiile energetice ale Ucrainei, sub atacul violent al Rusiei. Inamicul continuă teroarea, acuză Kievul. "Terrorussia"
  2. Președintele Macron va numi, astăzi, un nou premier. Pe cine a chemat la Palatul Elysee
  3. Nouă linie de troleibuze Solaris în Capitală. Vor înlocui autobuze Diesel poluante. Schimbările se fac din weekend. Pe ce traseu vor circula
  4. Impact devastator pe o autostradă acoperită cu zăpadă. Un camion derapează și lovește puternic o mașină de pompieri VIDEO
  5. Rusia nu a fost în stare să termine mai multe fregate foarte avansate, fără motoare din Ucraina. Toate navele au fost vândute Indiei VIDEO
  6. Israelul ar putea ataca instalațiile nucleare ale Iranului. De ce se teme guvernul
  7. România și Olanda extind colaborarea la Centrul F-16 de la Fetești. Ce a anunțat ministrul Apărării
  8. Absență de marcă de la ceremonia de învestire a președintelui ales al SUA, Donald Trump. Liderul mondial care a refuzat invitația
  9. Incident tragic la un târg de Crăciun. Un leagăn dintr-un carusel s-a rupt, mai multe persoane au fost rănite grav
  10. O pensionară din Austria și-a pierdut averea de 2 milioane de euro, după ce a fost păcălită că urmează să fie jefuită de români