Lovitură dură primită de Rusia. Rachete Kalibr, cu o rază de acțiune de 2.500 de kilometri, distruse în urma unor explozii

Marti, 21 Martie 2023, ora 07:24
17490 citiri
Lovitură dură primită de Rusia. Rachete Kalibr, cu o rază de acțiune de 2.500 de kilometri, distruse în urma unor explozii
Exploziile au avut loc în Crimeea, într-o zonă ocupată de ruși FOTO Arhivă

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat luni că o explozie observată la Djankoi, în nordul peninsulei Crimeea, a distrus rachete de croazieră ruseşti destinate utilizării de către flota rusă din Marea Neagră, relatează Reuters.

„O explozie în oraşul Djankoi din nordul Crimeei ocupate temporar a distrus rachete de croazieră ruseşti Kalibr-KN în timp ce erau transportate pe calea ferată", a declarat principala direcţie de informaţii a Ministerului Apărării (SBU) în postări pe reţelele sociale.

SBU a precizat că rachetele, concepute pentru a fi lansate de pe navele de suprafaţă ale flotei ruse din Marea Neagră, au o rază de acţiune operaţională de peste 2.500 de kilometri pe uscat şi de 375 de kilometri pe mare.

Ihor Ivin, şeful administraţiei din Djankoi instalat de ruşi, a declarat că oraşul a fost atacat de drone şi că un bărbat de 33 de ani a fost rănit de şrapnelul unei drone doborâte. Acesta a fost spitalizat şi viaţa nu îi este în pericol. TASS l-a citat pe Ivin spunând la televiziunea Krîm-24 că o casă, o şcoală şi o băcănie au luat foc, iar reţeaua electrică a suferit pagube.

Localnicii au declarat că s-au auzit explozii şi bubuituri şi o parte a oraşului a rămas fără curent electric. Propagandiştii ruşi susţin că a fost vorba de un atac cu drone ucrainene. Guvernatorul prorus al Crimeei, Serhi Aksionov, a declarat că sistemele ruseşti de apărare aeriană au acţionat în oraş, potrivit agenţiei ucrainene UNIAN.

#Rusia, #Crimeea, #rachete, #kalibr romania , #Razboi Ucraina