Reacția lui Serghei Lavrov după ce avionul său a fost împiedicat de trei țări NATO să ajungă în Serbia. "S-a întâmplat inimaginabilul"

Luni, 06 Iunie 2022, ora 15:31
7761 citiri
Reacția lui Serghei Lavrov după ce avionul său a fost împiedicat de trei țări NATO să ajungă în Serbia. "S-a întâmplat inimaginabilul"
Avionul lui Serghei Lavrov nu a primit permisiune de intrare în spatiul aerian al Bulgariei, Muntenegrului si Macedoniei de Nord

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a criticat decizia unor țări NATO de a nu permite avionului său să ajungă în Serbia, catalogând-o drept fără precedent.

„Au fost o mulțime de întrebări din partea presei aseară și în această dimineață cu privire la reacția noastră la deciziile fără precedent luate de unele state membre NATO și deciziile care l-au împiedicat pe ministrul rus de externe să viziteze Republica Serbia. S-a întâmplat inimaginabilul, bineînțeles; înțeleg interesul pe care îl manifestați în evaluarea noastră a acestor acțiuni scandaloase”, a declarat Lavrov luni, 6 iunie, la o conferință de presă online pe teme de actualitate ale agendei internaționale, potrivit TASS.

Lavrov a subliniat că decizia țărilor de a nu lăsa avionul său să treacă blochează activitățile internaționale ale Serbiei în direcția rusă. "Ceea ce s-a întâmplat este, practic, o privare a dreptului unui stat suveran de a conduce politica externă. Activitatea internaţională a Serbiei este blocată, cel puţin pentru moment în direcţia Rusiei", a subliniat ministrul de Externe.

„Nu ne vom deplasa aici. Aceasta este o altă demonstrație foarte clară și instructivă a măsurii în care NATO și UE pot folosi cele mai modeste căi pentru a-i influența pe cei care sunt ghidați de interesele naționale și nu sunt pregătiți să-și sacrifice principiile, demnitatea în favoarea regulilor pe care Occidentul le impune în locul dreptului internațional”, a adăugat Lavrov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, avionului lui Lavrov i-a fost interzisă trecerea în spațiul aerian al țărilor din jurul Serbiei. Anterior, ziarul sârb Vecernje Novosti a raportat că Bulgaria, Macedonia de Nord și Muntenegru au refuzat să ofere un coridor aerian pentru avionul ministrului rus de externe, care urma să meargă în Serbia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment sumbru al unui cunoscut istoric: ”Putin va ataca un stat NATO. Vă dau în scris”
Avertisment sumbru al unui cunoscut istoric: ”Putin va ataca un stat NATO. Vă dau în scris”
Istoricul Armand Goșu, expert în istoria politică a Rusiei, a declarat într-un interviu că nu are „nicio îndoială” că Putin va ataca un stat membru NATO, singurele necunoscute fiind...
Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Cuba își va extinde rutele de călătorie cu Rusia în speranța de a trezi turismul din somnul post-pandemic. Națiunea din Caraibe vrea să primească aproximativ 200.000 de ruși în acest...
#Rusia, #Serghei Lavrov, #serghei lavrov serbia, #NATO, #NATO Rusia , #Rusia