Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Rusia acuză SUA și Marea Britanie de propagandă de război: ”Retorica agresivă acoperă furnizarea de arme Ucrainei”

Luni, 14 Februarie 2022, ora 12:20
3943 citiri
Rusia acuză SUA și Marea Britanie de propagandă de război: ”Retorica agresivă acoperă furnizarea de arme Ucrainei”
Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova FOTO Hepta

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a scris pe canalul său Telegram că retorica agresivă a Statelor Unite și a Marii Britanii în jurul situației din Ucraina este o ”propagandă clasică de război”.

"Ceea ce vedem acum este o propagandă a războiului în forma sa cea mai pură. Retorica agresivă acoperă furnizarea de arme Ucrainei, desfășurarea instructorilor militari acolo, desfășurarea exercițiilor militare NATO în apropierea frontierelor rusești și crearea infrastructurii ofensive de arme combinate a statelor occidentale", a subliniat diplomatul.

Zaharova a reamintit că propaganda războiului a fost interzisă de Pactul internațional privind drepturile civile și politice, adoptat prin Rezoluția 2200 A (XXI) a Adunării Generale a ONU la 16 decembrie 1966.

Cu toate acestea, a declarat ea, "Washingtonul și Londra au fost întotdeauna loiale principalului principiu - mîinile trebuie să fie dezlegate. Diplomatul a subliniat că Statele Unite și Marea Britanie și-au acceptat obligațiile în temeiul Pactului cu rezerve.

"Articolul 20 [din pact] nu împuternicesc Statele Unite și nu necesită acțiuni legislative sau alte măsuri din partea Statelor Unite care ar restricționa dreptul la libertatea de exprimare și de întrunire, garantat de Constituția și legile Statelor Unite”.

O rezervă similară face și Marea Britanie: "Guvernul Regatului Unit interpretează articolul 20 în conformitate cu drepturile acordate de articolele 19 și 21 din Pact și, adoptînd actele normative cu privire la probleme de importanță practică în interesul ordinii publice (ordre public), el își rezervă dreptul de a nu introduce niciun act legislativ suplimentar. Regatul Unit își rezervă, de asemenea, același drept cu privire la fiecare dintre teritoriile sale dependente", a spus Zaharova, citată de noi.md

După cum a menționat Zaharova, Pactul a fost adoptat în punctul culminant al Războiului Rece pentru a "îndepărta omenirea de abisul la care retorica militară a țărilor NATO a împins-o în acei ani". Acum, a continuat diplomatul, Washingtonul și Londra "au scos din ascunzătorile lor un instrument pe care l-au păstrat timp de o jumătate de secol" și "îl flutură ca un baston, susținînd isteria controlată prin intermediul holdigurile media CNN, Bloomberg, tabloidele britanice, influențînd opinia publică din țările lor". "Totul este pregătit pentru ca mîna Washingtonului să apese butonul inventat de Secretarul de Stat american Hillary Clinton "Supraîncărcare", a concluzionat ea.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Cine e fotbalistul român care se apropie de câștigarea Cupei Campionilor
Cine e fotbalistul român care se apropie de câștigarea Cupei Campionilor
Echipa americană Columbus Crew, cu românul Alexandru Măţan introdus pe final, a învins formaţia mexicană Monterrey cu scorul de 2-1, miercuri, pe teren propriu, în prima manşă a...
#Rusia, #acuzatii, #SUA, #Marea Britanie, #propaganda, #razboi , #Rusia-Ucraina