Asasinul rus care l-a otrăvit pe Alekander Litvinenko are cancer din cauza substanței radioactive folosite pentru a comite crima

Duminica, 13 August 2023, ora 16:14
10512 citiri
Asasinul rus care l-a otrăvit pe Alekander Litvinenko are cancer din cauza substanței radioactive folosite pentru a comite crima
Spionul rus Andreo Lugovoi și fostul agent KGB Aleksandr Litvinenko pe patul de spital după otrăvire/ FOTO: NY PostFOTO:

Andrei Lugovoi, agentul rus condamnat și căutat pentru uciderea la Londra a fostului spion KGB Alekander Litvinenko, are cancer în stadiu avansat care ar fi fost provocat de otrava radioactivă folosită în atac, informează The Sun.

Anchetatorii cred că tumoarea lui Andrei Lugovoi „are legătură” cu poloniul-210 care a fost pus în ceaiul fostului spion KGB Aleksandr Litvinenko, la Londra.

Lugovoi, în vârstă de 56 de ani, a fost identificat după ce verificarile efectuate cu un contor Geiger au arătat o urmă de radiații în Europa și în zborul său de întoarcere la Moscova.

Poliția britanică este convinsă că Lugovoi l-a ucis pe disidentul anti-Putin Aleksandr Litvinenko în 2006, la ordinul Kremlinului, dar Rusia a refuzat să-l extrădeze pentru a fi judecat.

Dmitri Kovtun, co-inculpat pentru otrăvire la hotelul Millennium, a murit anul trecut la 56 de ani, se presupune că din cauza „complicațiilor Covid”.

Pe internet au fost publicate e-mailuri și fișe medicale care arată că Lugovoi, care acum este deputat în Duma de Stat și susținator înfocat al războiului din Ucraina, suferă de cancer la prostată. Acestea au fost piratate de grupul ucrainean de rezistență cibernetică Inform-Napalm.

Un raport medical datat 5 aprilie indică faptul că medicii au recomandat un tratament „radical”, dar Lugovoi „a refuzat în scris intervenția chirurgicală și radioterapia”. Raportul adaugă: „Pacientul preferă tactica observației active”.

Ziarul Ukrainska Pravda, care a citat concluziile Inform-Napalm, notează: „Anchetatorii cred că boala este legată de otrăvirea lui Litvinenko, deoarece chiar și doze mici de poloniu-210 pot provoca tumori maligne.”

Lugovoi a declarat în luna mai că contul sau de e-mail a fost spart de ucraineni care au accesat și contul soției sale, cântăreața Ksenia Lugovoia, în varsta de 34 de ani.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Moldova respinge ”declarațiile propagandistice”. ”Transnistria beneficiază de politicile Chișinăului”
Moldova respinge ”declarațiile propagandistice”. ”Transnistria beneficiază de politicile Chișinăului”
Guvernul Republicii Moldova respinge "declaraţiile propagandistice" ale Tiraspolului, a afirmat miercuri vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, într-o primă reacţie a autorităţilor...
Tiraspolul cere Rusiei mai mulți bani, nu anexarea
Tiraspolul cere Rusiei mai mulți bani, nu anexarea
„Aleșii locali de toate nivelurile” de la Tiraspol au cerut Rusiei, după o adunare, să protejeze Transnistria de „presiunile crescânde ale Chișinăului”. În ajunul adunării de la...
#Rusia, #agent, #Andrei Lugovoi, #cancer, #otravire, #poloniu, #Aleksandr Litvinenko , #Rusia