Cu ce amenință Dmitri Medvedev Republica Moldova, în cazul în care se alătură sancțiunilor UE împotriva Rusiei

Sambata, 25 Iunie 2022, ora 17:14
5334 citiri
Cu ce amenință Dmitri Medvedev Republica Moldova, în cazul în care se alătură sancțiunilor UE împotriva Rusiei

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a amenințat sâmbătă, 25 iunie, guvernarea pro-europeană de la Chișinău, pe canalul său de Telegram, că lasă Republica Moldova fără gaze naturale în cazul în care țara noastră decide să se alature sancțiunilor Uniunii Europene impuse Moscovei, după invadarea Ucrainei.

El a menționat că prin aceste intenții Republica Moldova ar încerca să se poziționeze înaintea locomotovei, fiind pasibilă de sancțiuni înainte de a deveni membră UE.

”Răspunsul Moscovei nu va întârzia să apară. Lăsați-i să se bucure de sancțiuni înainte de a intra în UE”, a avertizat Medvedev.

Autoritățile de la Chișinău nu au comentat deocamdată declarațiile scandaloase ale oficialului rus.

Medvedev, consideră posibilă nu intrarea directă a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, ci prin crearea "unei noi Românii Mari"

Medvedev consideră posibilă nu intrarea directă a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, ci prin crearea "unei noi Românii Mari".

"Republica Moldova s-a așezat la coada lungă la intrarea în UE, întinsă pe decenii. Drum bun! Doar că se vrea mai repede. De aceea mult mai de actualitate devine o altă modalitate de obținere a calității de membru în UE: crearea unei noi Românii Mari", a scris politicianul astăzi pe rețeaua de socializare Telegram, răspunzând la întrebarea agenției Tass cât de repede va putea adera Republica Moldova la Uniunea Europeană.

El a arătat că "politicienii români de multă vreme joacă hore politice în jurul Republicii Moldova". Medvedev a reamintit faptul că acum acest lucru se petrece în sensul direct al cuvântului.

"Deputații au încheiat prima ședință comună din istorie a parlamentelor Republicii Moldova și României cu executarea unui dans în care s-au luat de mână. Arăta foarte amuzant", a remarcat Medvedev. "Însă onsecințele pot fi ceva mai puțin comice", a conchis vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev.

Într-o postare pe Twitter, ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a afirmat astăzi că, prin condamnarea candidaturilor Ucrainei și Republicii Moldova la UE, Rusia dă dovadă de slăbiciune, exprimându-și solidaritatea cu Chișinăul.

"Tot ce îi ramane Rusiei este să scuipe amenințări, după decenii de politici ratate bazate pe agresiune, constrângere și lipsă de respect. Asta nu face altceva decât să arate slăbiciunea Rusiei",a menționat în mesajul său șeful diplomației de la Kiev.

Citeste si:
Efectele sancțiunilor impuse Rusiei. Companiile aeriene dezmembrează avioane pentru piese de schimb
Efectele sancțiunilor impuse Rusiei. Companiile aeriene dezmembrează avioane pentru piese de schimb
Companiile aeriene ruseşti, inclusiv transportatorul de stat Aeroflot, au început să îşi dezmembreze avioanele pentru a obţine piesele de schimb pe care nu le mai pot cumpăra din...
Un oficial ucrainean de top admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident
Un oficial ucrainean de top admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident
Șeful Consiliului Național de Securitate al Ucrainei a declarat pentru The Daily Beast că va fi „imposibil” pentru Ucraina să învingă armata invadatoare a președintelui Vladimir Putin cu...