Asasinul spionului Aleksandr Litvinenko îl amenință pe Zelenski în direct la TV: "Viitorul lor este descris acolo cu precizie" VIDEO

Joi, 24 Noiembrie 2022, ora 11:41
6843 citiri
Asasinul spionului Aleksandr Litvinenko îl amenință pe Zelenski în direct la TV: "Viitorul lor este descris acolo cu precizie" VIDEO
Asasinul Andrei Lugovoi este tratat cu respect la Moscova și invitat în emisiuni cu mare audiență FOTO Twitter/ Rossia 1

Un deputat rus căutat de poliția britanică pentru uciderea unui fost spion la Londra a spus că Moscova l-ar putea urmări președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cercul său de apropiați pentru tot restul vieții.

Andrei Lugovoi, cel care l-a otrăvit cu poloniu pe fostul spion rus Aleksandr Litvinenko, a spus în cadrul unei emisiuni TV că Zelenski „și cercul său ar trebui să fie primul care urcă în spânzurătoare”.

„Astăzi i-am reamintit lui Zelenski că istoria nu trebuie uitată”, a spus Lugovoi în cadrul emisiunii 60 de minute, de la televiziunea de stat Russia 1, moderată de Olga Skabeieva. Asasinul i-a „recomandat” președintelui ucrainean și aliaților săi să citească memoriile lui Pavel Sudoplatov.

"Viitorul lor este descris acolo cu precizie. Cred că nu ar trebui să ne sfiim. În viitor, trebuie să-i urmărim în toată lumea", a spus Lugovoi.

Sudoplatov a fost un spion în Rusia sovietică, care a fost implicat în mai multe operațiuni majore de informații, inclusiv asasinarea în 1940 a revoluționarului marxist Leon Troțki, în Mexic.

Din ordinul lui Stalin, Sudoplatov l-a asasinat pe 23 mai 1938 pe unul din liderii naționaliști ucraineni, Evjen Konovaleț făcându-i cadou o bombonieră în care se afla o bombă artizanală, la restaurantul „Atlanta” din orașul olandez Rotterdam.

Pavel Sudoplatov a lucrat în KGB vreme de peste cincizeci ani, fiind responsabil de un Departament care se ocupa cu organizarea de răpiri, asasinate și sabotaje. În 1953, după moartea lui Stalin, a fost arestat și condamnat la 15 ani de închisoare, din care a executat cinci. În 1991 a fost reabilitat.

Lugovoi a adăugat că este „sigur că i-au fost oferite garanții” lui Zelenski și cercului său de către serviciile secrete americane și britanice.

„Sunt sigur că în California sau în altă parte, există case unde se pot ascunde”, a spus el, dar „nu cred că viețile lor vor fi foarte reușite sau norocoase”.

Lugovoi este căutat de poliția britanică, fiind suspectat de uciderea lui Alekander Litvinenko, un fost ofițer al serviciilor de informații al Rusiei FSB, fost KGB. Litvinenko a murit în 2006 după ce a fost otrăvit cu poloniu-210.

O anchetă britanică a concluzionat în 2016 că crima a fost „probabil aprobată” de șeful de atunci al FSB Nikolai Patrușev și de președintele Vladimir Putin .

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat prim-ministrul Viktor Orban într-un interviu vineri la radioul...
Când va fi pregătită Rusia să atace NATO. Anunțul a fost făcut de cel mai înalt oficial militar german
Când va fi pregătită Rusia să atace NATO. Anunțul a fost făcut de cel mai înalt oficial militar german
Rusia ar putea fi pregătită din punct de vedere militar să atace ţările NATO în decurs de 5 până la 8 ani, dacă va alege să facă acest lucru, după ce îşi va reconstrui forţele...
#Rusia, #Andrei Lugovoi, #ortavire, #Aleksandr Litvinenko, #amemnintari, #Volodimir Zelenski , #Rusia