Rusia depozitează arme nucleare tactice în Belarus. Peste 26 de vagoane suspecte au tranzitat granița celor două țări

Vineri, 10 Noiembrie 2023, ora 17:15
2341 citiri
Rusia depozitează arme nucleare tactice în Belarus. Peste 26 de vagoane suspecte au tranzitat granița celor două țări
Rusia a trimis două trenuri care includeau peste 26 de vagoane FOTO Twitter

La mijlocul lunii septembrie, Rusia a trimis în Belarus două trenuri care includeau peste 26 de vagoane, scrie grupul de monitorizare „Belarusian Gayun” pe Telegram.

Potrivit martorilor din sistemul feroviari din Belarus, 26 de vagoane încărcate cu componente de arme nucleare tactice și personal au ajuns în țară în perioada 15-24 septembrie.

Se știe că eșaloanele au plecat de la gările rusești „Ceboksary” și „Potanino” și au intrat în stația belarusă „Prudok”. ”Marfa” a fost înregistrată la categoria „Materiale explozive” și este listată ca „Alte muniții pentru scopuri militare” și „Muniții, altele decât cele de mai sus”.

Grupul de monitorizare a raportat că în apropierea stației Prudok se află o bază de aviație pentru depozitarea rachetelor și a muniției. Pentru a ascunde transportul, eșaloanele au trecut prin nodul feroviar „Zaolsha”, unde trec doar două trenuri pe zi.

Au fost trimise următoarele trenuri:

15 septembrie - 16 vagoane (10 încărcate, 6 goale) din stația Cheboksary. Sosire 22 septembrie;

18 septembrie - 10 vagoane (4 încărcate, 6 goale) din gara Potanino. Sosire pe 24 septembrie.

De asemenea, se menționează că principalul beneficiar al acestor transporturi este trustul bielorus-elvețian „Transrail-BZD”. În plus, s-a constatat că din mai 2021, cu ajutorul acestei companii, au fost importate în Belarus 127 de vagoane cu echipament militar.

Direcția de Informații a Departamentului de Apărare al SUA (DIA) a raportat că nu are niciun motiv să se îndoiască de declarația președintelui rus Vladimir Putin conform căreia Rusia a mutat deja primul lot de arme nucleare tactice în Belarus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Cuba își va extinde rutele de călătorie cu Rusia în speranța de a trezi turismul din somnul post-pandemic. Națiunea din Caraibe vrea să primească aproximativ 200.000 de ruși în acest...
Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Oamenii rușilor se pot infiltra în serviciile secrete și instituțiile românești? Sau sunt deja aici? Și cum a ajuns Ungaria prietenă la cataramă cu România? Raportul Consiliului Suprem...
#Rusia, #arme nucleare, #Belarus, #transport , #Belarus