„De ce ai împușcat? Pentru bani". Propagandista Margarita Simonian a postat interogatoriul unui suspect al atacului terorist de la Crocus VIDEO

Duminica, 24 Martie 2024, ora 05:24
3935 citiri
„De ce ai împușcat? Pentru bani". Propagandista Margarita Simonian a postat interogatoriul unui suspect al atacului terorist de la Crocus VIDEO
Primele imagini din interiorul Crocus City Hall FOTO Telegram

Pe canalele de Telegram a apărut un filmuleț care arată interogatoriul unuia dintre deținuți. Videoclipul a fost publicat de canalul de Telegram pro-război „Rybar”, pe cel al propagandistei Margarita Simonian, canalul „112” apropiat forțelor de securitate și altele.

Propagandista rusă Margarita Simonian, editor-șef al grupului media Rossia Segodnia și al canalului de televiziune RT, a publicat o înregistrare de trei minute care ar arăta interogatoriul unuia dintre cei reținuți sub suspiciunea că ar fi comis un atac terorist în sala de concerte Crocus din apropiere de Moscova. De asemenea, fragmente din videoclip au fost publicate de canalele de Telegram Baza și Shot asociate cu structurile de forță ruse. Autenticitatea înregistrării nu a fost confirmată.

În înregistrare, bărbatul, care este ținut de oameni în uniforme de camuflaj, se prezintă drept Fariduni Shamsiddin, născut în 1998.

În timpul interogatoriului, bărbatul spune că a împușcat oameni în sala Crocus.

— Ce ai făcut ieri la Crocus?

— În „Crocus” am împușcat oameni.

— Ce ai făcut la Crocus?

- Am împușcat.

- Pentru ce?

- Pentru bani.

Potrivit bărbatului interogat, în urmă cu aproximativ o lună, un anume „asistent al predicatorului” l-a contactat prin rețeaua socială Telegram, și i-a oferit bani pentru a comite crima. Nu știe numele și prenumele acestei persoane. Suspectul reținut a spus că i-au promis că îi vor plăti „aproximativ jumătate de milion de ruble”, iar el a primit jumătate din această sumă pe un card bancar.

Suspectul mai susține că „ei” (probabil clienții) i-au furnizat arme și i-au spus și locul unde să omoare oameni. Răspunzând la o întrebare clarificatoare despre cine i s-a ordonat să omoare, bărbatul a spus: „Nu contează pe cine ucizi”.

Bărbatul a declarat că a venit în Rusia din Turcia.

Margarita Simonian a publicat un alt videoclip cu presupusul suspect de atac terorist, numindu-l „liderul ghouls”. În înregistrare, bărbatul vorbește tajikă.

Nu există nicio confirmare că videoclipul îi arată de fapt pe suspecții din atac.

FSB-ul rus susține că i-a reținut pe toți cei patru suspecți în atacul terorist de vineri 22 martie de la sala Crocus. Arestările ar fi avut loc în regiunea Briansk în noaptea de 23 martie.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei susține că teroriștii care au deschis focul ieri în centrul comercial al Primăriei Crocus au vrut să fugă în Ucraina. Andri Iusov, un reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne și Comunicațiilor al Ucrainei, a răspuns la aceasta, spunând într-un comentariu pentru „RBK Ucraina” că aceasta este o prostie care vizează „oamenii sincer ignoranți sau populația rusă zombificată”.

„Pentru a-mi imagina că după mai bine de doi ani de invazie pe scară largă, teroriştii se îndreaptă spre regiunile de frontieră, care sunt în prezent cele mai saturate de forţe de securitate, servicii speciale şi de fapt armată, cred că comentariile de aici sunt de prisos”, a spus el.

Iusov a explicat că regimul rus încearcă să tragă o urmă ucraineană în această poveste și o face „din primele minute după ce a avut loc acest atac terorist”.

Pe de altă parte, site-ul oficial al ISIS „Al-Amaq” a lansat o declarație mai lungă despre atacul de la Moscova și include o fotografie a atacatorilor.

Ministerul Afacerilor Externe al Tadjikistanului a calificat informațiile despre implicarea cetățenilor săi în împușcăturile de la sala de concerte Crocus de lângă Moscova ca fiind false.

„Partea tadjikă nu a primit confirmare de la autoritățile oficiale ale Rusiei cu privire la informațiile false care circulă în prezent despre implicarea cetățenilor din Tadjikistan în atacul terorist. În acest sens, solicităm să ne bazăm pe informațiile oficiale distribuite de organele de stat ale Rusiei”, se arată în mesaj.

Ministerul Afacerilor Externe a adăugat, de asemenea, că răspândirea informațiilor inexacte poate dăuna cetățenilor din Tadjikistan care se află în prezent în afara țării.

Un val de jafuri a pus pe jar poliția suedeză. Deși zeci de locuințe au fost sparte în centrul capitalei Stockholm, nu există niciun suspect
Un val de jafuri a pus pe jar poliția suedeză. Deși zeci de locuințe au fost sparte în centrul capitalei Stockholm, nu există niciun suspect
Un val de jafuri a pus pe jar poliția suedeză. Oamenii legii investighează 50 de spargeri de locuinţe comise mai ales în centrul capitalei Stockholm, de la sfârşitul lunii mai şi până...
Atac dur la adresa lui Biden al unui înalt oficial american. "E doar o marionetă. O unealtă prin care stânga își impune agenda"
Atac dur la adresa lui Biden al unui înalt oficial american. "E doar o marionetă. O unealtă prin care stânga își impune agenda"
Alegerile în Statele Unite au o desfășurare aparte. Candidații la președinție trebuie să treacă prin mai multe etape pentru ca în final să rămână doar unul. Cu doar câteva luni în...
#Rusia, #atac, #sala concerte, #Moscova, #interogatoriu, #suspect , #Rusia
  1. Dacă va câștiga un nou mandat la Casa Albă, Trump intenționează să ridice din sancțiunile impuse Rusiei
  2. Imagini cu săpăturile de la Spitalul Regional de Urgență din Iași. Se lucrează și pe timp de noapte. Când va începe efectiv construcția unității medicale VIDEO
  3. Imagini cu bomba devastatoare de 3 tone a Rusiei: Șiretlicul avioanelor de a scăpa de inamic VIDEO
  4. Oligarhii şi Kremlinul au bătut palma şi i-au găsit un contracandidat Maiei Sandu. "Moscova îşi doreşte ca hoţii să revină la putere"
  5. Un mort şi şase răniţi la Paris după ce o mașină a intrat pe terasa unei cafenele. Șoferul a fugit de la locul faptei și e căutat de polițiști VIDEO FOTO
  6. Ce a lipsit din „discursul regelui“. Cinci mari probleme pe care guvernul laburist britanic trebuie să le rezolve
  7. Un val de jafuri a pus pe jar poliția suedeză. Deși zeci de locuințe au fost sparte în centrul capitalei Stockholm, nu există niciun suspect
  8. Strigătul disperat al fermierilor: „E totul uscat. Ne vom duce toate animalele la abator”. „Ar trebui să nu stăm la mâna Comisiei Europene”
  9. Liderul extremei drepte din PE a votat împotriva rezoluției de susținere a Ucrainei. "Fragilizează unitatea europeană"
  10. Una dintre gărzile de corp care au intervenit în timpul tentativei de asasinat asupra lui Trump este o rusoaică