Încă o lovitură pentru sportul din Rusia și Belarus, la Jocurile Olimpice

Luni, 25 Decembrie 2023, ora 22:24
2195 citiri
Încă o lovitură pentru sportul din Rusia și Belarus, la Jocurile Olimpice
Rușii și bielorușii, excluși din competițiile de echitație la JO 2024

Sportivii ruşi şi belaruşi nu vor putea participa la concursul de echitaţie din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024, nici măcar ca neutri, a anunţat federaţia internaţională, potrivit Reuters.

În această lună, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a aprobat participarea ruşilor şi belaruşilor care se califică în sportul lor la Jocurile Olimpice din 2024 ca neutri, fără steaguri, embleme sau imnuri.

Ruşilor şi belaruşilor le fusese iniţial interzis să concureze la nivel internaţional după invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022, pentru care Belarusul a fost folosit ca teren de pregătire.

Federaţia Internaţională pentru Sporturi Ecvestre (FEI) a interzis sportivilor, cailor şi oficialilor ruşi şi belaruşi să participe la evenimentele sale începând de anul trecut.

"În conformitate cu sistemele de calificare olimpică pentru echitaţie, calificarea individuală este asigurată prin intermediul clasamentelor olimpice FEI... de la 1 ianuarie 2023 până la 31 decembrie 2023", a precizat FEI. "Deoarece sportivii ruşi şi belaruşi nu au mai concurat în evenimente FEI din 2 martie 2022, niciun reprezentant al acestor naţiuni nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris 2024".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Cuba își va extinde rutele de călătorie cu Rusia în speranța de a trezi turismul din somnul post-pandemic. Națiunea din Caraibe vrea să primească aproximativ 200.000 de ruși în acest...
Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Oamenii rușilor se pot infiltra în serviciile secrete și instituțiile românești? Sau sunt deja aici? Și cum a ajuns Ungaria prietenă la cataramă cu România? Raportul Consiliului Suprem...
#Rusia, #Belarus, #Jocurile Olimpice 2024 , #stiri din sport