Presa rusă a dezvăluit ce conține punctul șapte al decretului lui Putin privind mobilizarea: un milion de ruși pot fi trimiși la război

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 01:07
497 citiri
Presa rusă a dezvăluit ce conține punctul șapte al decretului lui Putin privind mobilizarea: un milion de ruși pot fi trimiși la război
Bărbat rus încorporat după decretarea mobilizării își ia rămas bun de la rude

Al șaptelea punct al decretului de mobilizare în Rusia precizează că Ministerul Apărării poate chema sub arme nu 300.000 de rezerviști pentru serviciul militar, ci 1 milion, scrie publicația „Novaia Gazeta. Evropa”, citând surse din administrația lui Vladimir Putin.

Potrivit publicației, la început ar fi trebuit înscris întregul text al ordinului la rubrica „pentru uz oficial”, așa a dorit Ministerul Apărării. Ulterior, s-a decis ca doar al șaptelea articol să fie inclus în această bară.

„Cifra a fost corectată de mai multe ori, iar până la urmă s-au oprit la un milion ”, a precizat sursa publicației.

Cine va fi mobilizat în Rusia

În discursul său televizat adresat națiunii, Putin a spus că „doar cetățenii care se află în prezent în rezervă – mai presus de toate, cei care au servit în forțele armate și au anumite specialități militare – sunt supuși conscripției prin mobilizare parțială”. Șoigu a afirmat la rândul său că mobilizarea îi va viza în primul rând pe cei cu experiență de luptă și că recrutarea studenților este exclusă „în orice circumstanțe”. Potrivit acestuia, mobilizarea nu se va aplica recruților care vor fi înrolați începând cu 1 octombrie.

Șoigu a mai precizat că nu există planuri de trimitere a recruților în zona operațiunii din Ucraina și că „ei vor continua să servească pe teritoriul Rusiei”.

Angajaților complexului militar-industrial li se va acorda o amânare de la mobilizare, după cum reiese din decretul lui Putin. Alte categorii specifice de cetățeni care au dreptul la o amânare și procedura de acordare a acesteia vor fi stabilite de guvern.

https://twitter.com/PjotrSauer/status/1572863899934019585

Cum decurge mobilizarea

În conformitate cu decretul semnat de liderul de la Kremlin, mobilizarea parțială a început miercuri, 21 septembrie. Decretul nu stabilește o dată de încetare a mobilizării.

Numărul de recruți și termenii de recrutare din fiecare regiune a Rusiei vor fi stabilite de Ministerul Apărării, oficialii din diferitele regiuni federale ale Rusiei urmând a fi responsabili de stabilirea detaliilor. Din cauza mobilizării parțiale, cursurile intensive pentru rezerviști vor fi anulate dar toți cei mobilizați vor urma pregătire suplimentară înainte de a fi trimiși în zona operațiunii militare. Contractele deja existente vor fi valabile până la sfârșitul perioadei de mobilizare parțială. Atât militarii contractuali, cât și cei mobilizați pot fi concediați la împlinirea vârstei de serviciu, din motive de sănătate, sau dacă au fost condamnați la închisoare. Voluntarii care participă la operațiune și luptătorii milițiilor din republicile populare Donețk și Lugansk vor avea statut identic cu cel al personalului militar rus.

Cine poate fi scutit

Legislația stabilește că scutirea de la mobilizare se va acorda cetățenilor identificați conform regulilor stabilite de guvern, temporar inapți pentru serviciu din motive de sănătate, taților singuri și taților cu mulți copii, tutorele sau curatorii fraților și surorilor minori, precum și unui număr de alte categorii de persoane. Amânarea se acordă și senatorilor ruși și membrilor Dumei de Stat (numeroși parlamentari ruși ar putea fi mobilizați fără această scutire, mulți militari de carieră de la Moscova alegând să intre în politică după retragerea din forțele armate). Alți ruși pot primi, de asemenea, o amânare în conformitate cu un decret prezidențial (de data aceasta a fost stabilit pentru lucrătorii din industria de apărare).

Mobilizarea nu se poate aplica și celor care au o condamnare neștearsă sau nesoluționată pentru săvârșirea unei infracțiuni grave. Cei care sunt în rezervă, dar nu au fost chemați, pot fi trimiși să lucreze pentru forțele armate și alte trupe ca personal civil. Ministerul Apărării nu a anunțat încă astfel de planuri.

Cetăţenii înscrişi în registrul militar de la începutul mobilizării nu au dreptul să-şi părăsească localitatea de reședință fără permisiunea comisariatelor militare. Autoritățile nu au precizat încă dacă această prevedere se va aplica celor care nu fac obiectul mobilizării parțiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Rusia se pregătește să recruteze mai mulți soldați sub contract în timp ce își continuă invazia în Ucraina, încercând să evite, cel puțin pentru moment, o altă recrutare în masă...
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
#Rusia, #decret, #mobilizare, #pucntul sapte, #continut, #Ministerul Apararii, #Vladimir Putin , #Rusia