Cum văd analiștii occidentali desfășurarea războiului declanșat de Rusia în Ucraina VIDEO

Joi, 24 Februarie 2022, ora 22:27
10893 citiri
Cum văd analiștii occidentali desfășurarea războiului declanșat de Rusia în Ucraina VIDEO
Tancuri rusești cu insemne Z au pătruns în Ucraina/ FOTO: Captura Youtube

Rusia a adunat peste 150.000 de soldați la granițele Ucrainei, plus alți 34.000 de luptători în republicile pro-ruse Donețk și Lugansk. Aceasta înseamnă aproximativ două treimi din totalul forțelor terestre ale Rusiei. Jumătate din forțele aeriene ale Moscovei sunt de asemenea dislocate în regiune.

Invazia Ucrainei va fi cel mai mare război văzut în lume de la invazia condusă de SUA în Irak în 2003, în care au fost dislocați aproximativ 175.000 de soldați; iar liderii militari occidentali au avertizat că ar putea duce la cele mai grave lupte din Europa de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Surse occidentale din apărare au spus că se așteaptă ca Rusia să atace pe „mai multe axe” – dar se așteaptă ca centrul principal să fie capitala Kiev, care are o populație de aproximativ 3 milioane de locuitori. Ei cred că președintele rus Vladimir Putin dorește „schimbarea regimului” de la Kiev, încercuind orașul cu armata sa și sperând să-l înlăture pe președintele Volodimir Zelenskii fără a se implica într-un război urban.

Marea Britanie a avertizat că agenția rusă de spionaj FSB a fost însărcinată cu operațiunile de sabotaj pentru căderea Kievului și a celorlalte orașe mari ale Ucrainei, în timp ce SUA au mers mai departe și au susținut că oficialii ruși au întocmit liste cu lideri ucraineni care trebuie eliminați, arestați, deportați după ce armata rusă preia controlul. Ucraina are o armată regulată care numără 125.600 de oameni conform Institutului Internațional de Studii Strategice, dar și-a mobilizat rezerviștii adică încă 36.000 de oameni. Mulți alții din țară au spus că sunt dispuși să lupte și există aproximativ 300.000 de oameni care au avut experiență militară în luptele din est, dintre care unii s-ar putea alătura unei rezistențe armate.

Armata ucraineană este concentrată în mare parte în estul țării, lângă regiunea ocupată Donbas, iar analiștii occidentali cred că un obiectiv cheie al operațiunilor ruse timpurii va fi încercarea de a scoate din luptă cea mai mare parte a armatei ucrainene. Rusia are, de asemenea, avantaje semnificative în ceea ce privește puterea aeriană; forțele sale aeriene totale au 1.172 de avioane de luptă împotriva față de cele 124 ale Ucrainei, în timp ce marina rusă este dominantă în nordul Mării Negre, unde există îngrijorări că Kremlinul ar putea încerca să lanseze un atac pe mare asupra Odessei.

Deși Ucraina a încercat să își modernizeze armata în ultimul an, primind rachete antitanc Javelin din SUA, arme antitanc cu rază mai scurtă de acțiune din Marea Britanie și un număr mic de drone TB2 din Turcia, cea mai mare parte a armatei și echipamentelor sale sunt vechi multe din epoca sovietică și vor fi familiare generalilor ruși. Nu va exista sprijin militar direct din partea NATO, deoarece Ucraina nu este membră a alianței militare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Statele europene resping din motive egoiste apelurile Kievului de a furniza noi sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei
Statele europene resping din motive egoiste apelurile Kievului de a furniza noi sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei
Ucraina a avertizat de mult că are nevoie de livrări urgente de echipamente de apărare antiaeriană pentru a se proteja de rachetele rusești care vizează infrastructura energetică a țării....
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat prim-ministrul Viktor Orban într-un interviu vineri la radioul...
#Rusia, #invazie, #razboi Ucraina, #aparare, #kiev , #Razboi Ucraina