Pe măsură ce plăcinta economică se micșorează în Rusia, oligarhii „se ucid unii pe alții” în „cuibul de vipere” al lui Putin

Vineri, 18 Noiembrie 2022, ora 23:00
6143 citiri
Pe măsură ce plăcinta economică se micșorează în Rusia, oligarhii „se ucid unii pe alții” în „cuibul de vipere” al lui Putin
Oligarhi ruși care au murit în mod suspect/ FOTO: The Sun

Oligarhii ruși se ucid între ei într-o luptă sângeroasă pentru putere în „cuibul de vipere” al lui Putin spune bancherulului Bill Browder. Acesta a declarat că oligarhii se străduiesc să-și protejeze averea după ce au fost loviți puternic de sancțiunile occidentale.

Renumitul bancher - care s-a certat cu Putin în timp ce conducea cea mai mare firmă de investiții străine din Rusia - a declarat pentru MailOnline că recentul val de „sinucideri” în rândul elitelor Rusiei au fost „toate crime”.

Vorbind la o conferință a Societății Henry Jackson, Browder a spus: „Ceea ce se întâmplă în acest cuib de viperă sunt lupte pentru active, fluxuri de numerar și putere, pe măsură ce plăcinta economică se micșorează în Rusia.

„Acești oameni nu sunt oligarhi în sine, dar sunt oameni care ocupă poziții care au un fel de autoritate asupra fluxurilor de numerar importante – în special în afacerile cu petrol și gaze”, precum firmele Gazprom, Lukoil, Novatek sau Gazprombank.

„Sancțiunile au fost devastatoare pentru Rusia... drept urmare plăcinta a fost serios diminuată și mulți doresc să-și mențină propriul flux de numerar la nivelul pe care îl aveau înainte de începerea războiului. Așa că toată lumea se uită în jur pentru a redistribui bucăți din plăcintă. Dacă cineva stă în fața unui flux de numerar care se îndreaptă către altcineva va fi ucis.”

Oligahi care au murit în mod suspect

Printre cei care au avut un sfârșit prematur se numără Pavel Pcelnikov, managerul de relații publice al Căilor Ferate Ruse, în vârstă de 52 de ani, găsit împușcat în apartamentul său din Moscova.

Apoi fiul lui Konstantin Goloșciapov, Dmitri, care a fost găsit mort la patru zile după ce tatăl său a fugit în Belarus, la câteva zile după ce oamenii lui Putin i-au percheziţionat afacerea şi plănuiau să-l acuze de delapidare.

În iulie, directorul de transport al Gazprom, Uri Voronov, în vârstă de 61 de ani, a fost găsit mort în piscina sa. Și miliardarul Aleksander Subbotin, în vârstă de 43 de ani, a murit în mai, după ce „a fost la șamani”. Se crede că directorul Lukoil a fost otrăvit cu venin de broască râioasă, care a declanșat un atac de cord.

Multimilionarul născut în Ucraina, Evgheni Palant, în vârstă de 47 de ani, și soția sa Olga Palant, în vârstă de 50 de ani, au fost găsiți înjunghiați mortal în casa familiei lor din regiunea Moscova, săptămâna trecută.

De la începutul anului, câțiva prieteni ai lui Putin au murit și ei în circumstanțe misterioase.

Ivan Peciorin – omul de referință al lui Putin pentru dezvoltarea vastelor resurse petroliere arctice ale Rusiei – ar fi „căzut” în circumstanțe misterioase de pe o barcă în apele apropiate de insula Russki.

Decesul a venit la doar câteva săptămâni după ce Ravil Maganov a murit după ce „a căzut de la fereastra unui spital” . Bărbatul de 64 de ani, care era șeful gigantului petrolier rus Lukoil, ar fi murit după ce a căzut de la o fereastră de la etajul șase a Spitalului Clinic Central din Moscova.

Pe 25 februarie - a doua zi după ce Putin a ordonat trupelor sale să intre în Ucraina - cadavrul lui Aleksander Tiulakov, un înalt oficial financiar și de securitate al Gazprom, a fost descoperit spânzurat în casa lui de 500.000 de lire sterline.

Bogatul Vladislav Avaiev, în vârstă de 51 de ani, fost vicepreședinte al Băncii Gazprom, și apropiat de Kremlin a fost găsit împușcat în penthouse-ul său de lux din Moscova.

Câteva zile mai târziu, Serghei Protosenia, în vârstă de 55 de ani, a fost găsit mort prin spânzurare în Spania. Protosenia a fost vicepreședinte al Novotek, o companie strâns legată de Kremlin.

În martie, cadavrul miliardarului rus Vasili Melnikov a fost găsit mort prin înjunghiare în apartamentul său de lux în orașul Nijni Novgorod.

Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Oamenii din cercul apropiat al președintelui rus Vladimir Putin cred că nu există nicio dovadă a implicării Ucrainei în atacul terorist din sala de concerte Crocus de la periferia Moscovei,...
Putin face referire la Ucraina în prima declarație după atacul terorist de la Moscova. „Dușmanii noștri nu ne vor diviza”
Putin face referire la Ucraina în prima declarație după atacul terorist de la Moscova. „Dușmanii noștri nu ne vor diviza”
Președintele rus Vladimir Putin s-a adresat rușilor la 19 ore după atacul terorist. Liderul de la Kremlin a anunțat că duminică, 24 martie, va fi doliu național în Federația Rusă și că...
#Rusia, #invazie, #Ucraina, #sanctiuni, #efecte economice, #oligarhi, #lupta putere, #bani, #Vladimir Putin , #Rusia
Comentarii
Poza valy9
valy9
rank 1
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Ferestroika este strashnica, cum se spune