Kremlinul, în alertă maximă pe măsură ce zvonurile privind o lovitură de stat cresc. Generalii ar complota FSB pentru a-l înlătura pe Putin

Miercuri, 04 Mai 2022, ora 18:25
23970 citiri
Kremlinul, în alertă maximă pe măsură ce zvonurile privind o lovitură de stat cresc. Generalii ar complota FSB pentru a-l înlătura pe Putin
Președintele Rusiei, Vladimir Putin la Kremlin/ FOTO Captura Youtube

La Moscova circulă zvonuri că o serie de foști generali și ofițeri KGB se pregătesc să-l înlăture din funcție pe președintele Rusiei Vladimir Putin și intenționează să pună capăt războiului din Ucraina, care este din ce în ce mai mult văzut în toată Rusia ca o greșeală strategică și, mai ales, un dezastru economic.

Se spune că serviciul rus de securitate - FSB – este atât de frustrat de lipsa progresului militar din Ucraina, încât a contactat un număr de generali și foști oficiali ai armatei, potrivit diverșilor analiști.

În special, un grup numit „Siloviki” – care este format din foști ofițeri FSB care sunt activi în politica rusă – se spune că face eforturi pentru a-l înlocui pe Putin, împreună cu foști ofițeri din GRU, KGB și FSO, alte unități de informații ruse.

Ideea că o lovitură de stat ar putea fi iminentă este întărită și mai mult de activitatea pe rețelele sociale din Rusia și Europa de Est, care au intrat în fibrilație în ultimele 24 de ore.

Mai mult, analiștii din Rusia și din afara acesteia au spus că există toate semnele că Putin se va confrunta în curând cu o lovitură de stat.

Securitatea la Kremlin și în jurul acestuia, întărită

Președintele rus este „foarte îngrijorat” și a întărit securitatea în Kremlin și în jurul acestuia.

"Contează? Contează foarte mult”, a declarat expertul rus în securitate Andrei Soldatov citat de City AM.

„Președintele Rusiei se pregătește pentru o lovitură de stat de câteva săptămâni, deoarece s-a confruntat cu critici acerbe din cauza „operațiunii sale speciale” din Ucraina și și-a epurat aproximativ 150 de spioni din cauza eșecurilor constante”, a explicat Soldatov.

Mai mult decât atât, circulă și zvonuri că sănătatea lui Putin a fost afectată de la începutul războiului.

Tensiuni tot mai mari între FSB și Kremlin

A devenit evident că relația dintre FSB și Putin s-a deteriorat de la începutul războiului. Luna trecută, doi ofițeri superiori din FSB, au fost puși în arest la domiciliu de Putin.

Andrei Soldatov, care conduce site-ul de investigații bine informat Agentura, a raportat că Serghei Beseda, șeful Serviciului Cinci – departamentul de informații externe a FSB – și adjunctul său au fost reținuți și puși în arest la domiciliu.

Mișcarea a fost văzută ca un semn clar că Putin este profund îngrijorat de rolul FSB în ofensiva împotriva Ucrainei și se teme că forțele din cadrul aparatului de informații ar putea lucra împotriva lui, au declarat oficiali occidentali pentru platforma Agentura.

„Amândoi bărbați au jucat un rol major în operațiunile de informații împotriva Ucrainei de câțiva ani și foarte probabil au jucat un rol major în planificarea invaziei”, a spus un oficial.

„Ar putea fi schimbări semnificative la nivelurile superioare ale FSB”.

Analistul rus Aleksei Muraviev este, de asemenea, convins că președintele rus se confruntă cu o lovitură de stat din partea șefilor de top din armată și servicii de informații.

Muraviev a declarat pentru Sky News Australia că o încercare de a-l înlătura pe Putin ar putea fi iminentă pentru că, susține el „ că au existat tensiuni între comunitatea de informații și președintele rus Vladimir Putin”. „În mod clar, a fost făcută o eroare de judecată, probabil de Putin însuși, cu privire la situația din Ucraina și apoi a dat vina pe serviciile de informații”, a mai spus Muraiev.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat prim-ministrul Viktor Orban într-un interviu vineri la radioul...
#Rusia, #Kremlin, #Vladimir Putin, #FSB, #razboi Ucraina , #Rusia