Mercenari ai companiei private ruse „Liga“ ar putea pregăti un atac asupra Belarusului pentru a da vina pe Ucraina

Vineri, 23 Decembrie 2022, ora 02:20
3292 citiri
Mercenari ai companiei private ruse „Liga“ ar putea pregăti un atac asupra Belarusului pentru a da vina pe Ucraina
Mercenari ruși/ FOTO: Skay News

Mercenari ai companiei militare private „Liga”, care face parte din Grupul „Wagner”, plănuiesc provocări la granița Ucrainei cu Belarus, relatează Centrul de Rezistență Națională, citat de Zerkalo Nedeli. Se spune că mercenarii ruși au ajuns deja la granița cu Ucraina.

Potrivit CNS, „oamenii Wagner” sunt împărțiți în două grupuri de 80-90 de persoane fiecare și sunt situate în zona satului Krupeiki (districtul Loievski, regiunea Gomel). Mercenarii au la dispoziție vehicule ușor blindate și camioane cu copertine. Grupurile sunt consolidate de unități de inginerie. În același timp, Serviciul Central de Securitate a atras atenția asupra faptului că Belarus a introdus o restricție temporară de intrare în fâșia de frontieră a districtului Loievski.

Unul dintre scenariile de provocare este bombardarea teritoriului Belarusului, pentru a da ulterior vina pe Forțele Armate ale Ucrainei. Mercenarii ar fi ajuns în Belarus pe 20 septembrie.

„300 de uniforme militare ucrainene, pe care rușii le-au sustras din depozitele din regiunea Harkov, au fost livrate pe teritoriul companiei de securitate privată din Belarus „HardService”, unde sunt staționați mercenarii“, a menționat Serviciul Central de Securitate.

Centrul pentru Rezistență Națională a explicat că „HardService” este prima întreprindere de acest fel din Belarus. A fost creată printr-un decret special al lui Aleksandr Lukașenko în 2019. „Gărzile” au sediul pe teritoriul fostului centru de instruire pentru forțele speciale din Belarus.

Anterior, comandamentul militar-politic al Ucrainei avertizase că Rusia se pregătește să lanseze o nouă ofensivă împotriva Ucrainei în 2023, undeva în februarie-martie. Totodată, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Valeri Zalujnîi notează că nu este clar din ce direcție ar putea avea loc atacul. Prin urmare, el nu exclude ca invadatorii să încerce să pună mâna pe Kiev din nou, demarând o operațiune dinspre Belarus.

#Rusia, #mercenari, #liga, #wagner, #Belarus, #atac, #Ucraina, #invazie , #Razboi Ucraina