Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Cum au înșelat Putin și Rusia Occidentul, decenii la rând: Un diplomat american dezvăluie adevărul

Vineri, 10 Iunie 2022, ora 00:10
10786 citiri
Cum au înșelat Putin și Rusia Occidentul, decenii la rând: Un diplomat american dezvăluie adevărul
Ambasadorul american Michael Carpenter vorbește despre greșelile Occidentului în relația cu Rusia FOTO: VOA News

Ambasadorul Michael Carpenter, reprezentantul permanent al Statelor Unite la OSCE, care a acordat un interviu publicației Vocea Americii, a vorbit despre invazia lui Putin în Ucraina și despre cum Occidentul a greșit în relația cu Rusia, în ultimii 30 de ani, căzând în capcana foștilor spioni KGB.

Diplomatul consideră criza actuală legată de Ucraina ca fiind ”una dintre cele mai mari provocări la adresa ordinii internaționale de la cel de-Al Doilea Război Mondial”. El remarcă faptul că Rusia a încălcat toate reglementările prevăzute în Carta ONU, în Actul final de la Helsinki, cât și în Convenția de război de la Geneva, potrivit VOA News.

Întrebat despre ce înseamnă ”acest război pentru Europa”, Carpenter constată că s-a schimbat abordarea față de Rusia. ”Ei bine, cred că de fapt este o schimbare majoră pe care o vedem în atitudinea față de Rusia și, în mare măsură ea este condusă de mulți membri estici ai OSCE sau ai NATO, care au trăit sub imperialismul rus”.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Rusia încearcă să oprească extinderea NATO spre est, dar ea a reușit exact contrariul, deoarece acum câteva țări, precum Suedia și Finlanda, care au fost neutre până acum, doresc să adere la alianță.

”Acest război este esențial pentru NATO. Aceasta este rațiunea de a fi a NATO, adică o alianță defensivă făcută să protejeze membrii săi împotriva unei amenințări considerabile.

Prăbușirea Federației Ruse: Un istoric prezice colapsul țării, împotriva voinței lui Putin și a poporului

Și avem acum o amenințare care este mai mare decât oricare cu care ne-am confruntat de la existența Uniunii Sovietice. Și este imperativ ca NATO să se adapteze pentru a face față acestei amenințări”, a spus Carpenter, care a fost oficial al Pentagonului între 2015 și 2017.

Întrebat de greșelile pe care Occidentul le-a făcut în privința relațiilor cu Rusia, de-a lungul ultimilor decenii, diplomatul a subliniat rolul esențial al grupului de foști spioni KBG, care s-a aflat la putere la Moscova, în frunte cu Vladimir Putin.

Putin a ajuns în buzunarul Beijingului: Noul vasal al Chinei

”Cred că principala greșeală pe care a făcut-o Occidentul în mod colectiv în anii ’90 și 2000, a fost să presupună că printr-un proces de interdependență economică cu Rusia – prin comerț, investiții reciproce, prin admiterea Rusiei în diferitele organizații internaționale, precum Organizația Mondială a Comerțului și multe altele, că într-un fel, de-a lungul timpului, Rusia va deveni o parte interesată responsabilă în comunitatea internațională.

Dar un stat guvernat în esență de un grup mic de ofițeri KGB (Serviciul de Spionaj al Rusiei din epoca Uniunii Sovietice-n.a), care are o viziune foarte diferită asupra lumii, nu ar putea putea deveni niciodată cu adevărat o democrație liberală occidentală”.

”Cred că cea mai mare greșeală a Occidentului a fost să presupună că într-un fel, în mod firesc, prin comerț și relații economice, schimbarea s-ar putea produce în Rusia. Acest lucru s-a dovedit a fi absolut greșit și a permis Kremlinului să exploateze vulnerabilitățile occidentale”, a subliniat Michael Carpenter.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia îl condamnă la 7 ani de închisoare pe un om de știință care a lucrat în domeniul tehnologiei hipersonice. Ce acuzații i se aduc FOTO
Rusia îl condamnă la 7 ani de închisoare pe un om de știință care a lucrat în domeniul tehnologiei hipersonice. Ce acuzații i se aduc FOTO
Un om de ştiinţă rus, Aleksandr Kuranov care a lucrat la tehnologii hipersonice a fost condamnat joi, 18 aprilie, la 7 ani de închisoare pentru trădare, după ce a fost acuzat că a transmis...
Putin le cere rușilor să evacueze zonele afectate de inundaţii. De ce se tem oamenii să-și părăsească locuințele VIDEO
Putin le cere rușilor să evacueze zonele afectate de inundaţii. De ce se tem oamenii să-și părăsească locuințele VIDEO
Vladimir Putin, președintele Rusiei, le-a cerut locuitorilor din regiunile afectate de inundaţii să dea curs apelurilor la evacuare, aceştia ezitând să-şi părăsească locuinţele de frica...
#Rusia, #putin, #Rusia Occident, #Rusia razboi Ucraina, #Ucraina razboi, #Putin spion KGB, #Rusia NATO , #Razboi Ucraina