Cum au înșelat Putin și Rusia Occidentul, decenii la rând: Un diplomat american dezvăluie adevărul

Vineri, 10 Iunie 2022, ora 00:10
10786 citiri
Cum au înșelat Putin și Rusia Occidentul, decenii la rând: Un diplomat american dezvăluie adevărul
Ambasadorul american Michael Carpenter vorbește despre greșelile Occidentului în relația cu Rusia FOTO: VOA News

Ambasadorul Michael Carpenter, reprezentantul permanent al Statelor Unite la OSCE, care a acordat un interviu publicației Vocea Americii, a vorbit despre invazia lui Putin în Ucraina și despre cum Occidentul a greșit în relația cu Rusia, în ultimii 30 de ani, căzând în capcana foștilor spioni KGB.

Diplomatul consideră criza actuală legată de Ucraina ca fiind ”una dintre cele mai mari provocări la adresa ordinii internaționale de la cel de-Al Doilea Război Mondial”. El remarcă faptul că Rusia a încălcat toate reglementările prevăzute în Carta ONU, în Actul final de la Helsinki, cât și în Convenția de război de la Geneva, potrivit VOA News.

Întrebat despre ce înseamnă ”acest război pentru Europa”, Carpenter constată că s-a schimbat abordarea față de Rusia. ”Ei bine, cred că de fapt este o schimbare majoră pe care o vedem în atitudinea față de Rusia și, în mare măsură ea este condusă de mulți membri estici ai OSCE sau ai NATO, care au trăit sub imperialismul rus”.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Rusia încearcă să oprească extinderea NATO spre est, dar ea a reușit exact contrariul, deoarece acum câteva țări, precum Suedia și Finlanda, care au fost neutre până acum, doresc să adere la alianță.

”Acest război este esențial pentru NATO. Aceasta este rațiunea de a fi a NATO, adică o alianță defensivă făcută să protejeze membrii săi împotriva unei amenințări considerabile.

Prăbușirea Federației Ruse: Un istoric prezice colapsul țării, împotriva voinței lui Putin și a poporului

Și avem acum o amenințare care este mai mare decât oricare cu care ne-am confruntat de la existența Uniunii Sovietice. Și este imperativ ca NATO să se adapteze pentru a face față acestei amenințări”, a spus Carpenter, care a fost oficial al Pentagonului între 2015 și 2017.

Întrebat de greșelile pe care Occidentul le-a făcut în privința relațiilor cu Rusia, de-a lungul ultimilor decenii, diplomatul a subliniat rolul esențial al grupului de foști spioni KBG, care s-a aflat la putere la Moscova, în frunte cu Vladimir Putin.

Putin a ajuns în buzunarul Beijingului: Noul vasal al Chinei

”Cred că principala greșeală pe care a făcut-o Occidentul în mod colectiv în anii ’90 și 2000, a fost să presupună că printr-un proces de interdependență economică cu Rusia – prin comerț, investiții reciproce, prin admiterea Rusiei în diferitele organizații internaționale, precum Organizația Mondială a Comerțului și multe altele, că într-un fel, de-a lungul timpului, Rusia va deveni o parte interesată responsabilă în comunitatea internațională.

Dar un stat guvernat în esență de un grup mic de ofițeri KGB (Serviciul de Spionaj al Rusiei din epoca Uniunii Sovietice-n.a), care are o viziune foarte diferită asupra lumii, nu ar putea putea deveni niciodată cu adevărat o democrație liberală occidentală”.

”Cred că cea mai mare greșeală a Occidentului a fost să presupună că într-un fel, în mod firesc, prin comerț și relații economice, schimbarea s-ar putea produce în Rusia. Acest lucru s-a dovedit a fi absolut greșit și a permis Kremlinului să exploateze vulnerabilitățile occidentale”, a subliniat Michael Carpenter.

Quarterly Report - Editia 4

Un rus a fost amendat după ce a mers la poliție să reclame că i s-a furat telefonul. Ce i-a isterizat pe polițiști
Un rus a fost amendat după ce a mers la poliție să reclame că i s-a furat telefonul. Ce i-a isterizat pe polițiști
Un rus în vârstă de 25 de ani, rezident din Moscova, a mers la Poliție să reclame faptul că i s-a furat telefonul mobil și a fost amendat cu 500 de euro pentru „discreditarea armatei”,...
Rusia face un pas înapoi în proiectul de modificare a frontierei din Marea Baltică. „O escaladare evidentă împotriva NATO”
Rusia face un pas înapoi în proiectul de modificare a frontierei din Marea Baltică. „O escaladare evidentă împotriva NATO”
Rusia creează confuzie și îngrijorare în Finlanda, Suedia, Lituania și Estonia cu un proiect de modificare a frontierei din Marea Baltică, relatează Reuters. Proiectul de decret al...
#Rusia, #putin, #Rusia Occident, #Rusia razboi Ucraina, #Ucraina razboi, #Putin spion KGB, #Rusia NATO , #Razboi Ucraina