Rusia a adus la granițele cu Ucraina trupe ale Ministerului de Interne. Sunt soldați antrenați să facă poliție în teritoriile ocupate

Joi, 10 Februarie 2022, ora 11:42
7722 citiri
Rusia a adus la granițele cu Ucraina trupe ale Ministerului de Interne. Sunt soldați antrenați să facă poliție în teritoriile ocupate
Trupe ruse/ FOTO: Captura Youtube

Federația Rusă a adus la granița cu Ucraina unități ale Ministerului Afacerilor Interne și sisteme de rachete suplimentare.

În două săptămâni, Rusia va finaliza pregătirile pentru o ofensivă pe scară largă, potrivit serviciilor de informații ucrainene.

Rusia nu încetează să-și consolideze prezența militară aproape de granițele Ucrainei . Federația Rusă crește cantitatea de echipamente militare grele, sisteme de rachete și unități ale ministerului de interne pentru a putea îndeplini funcții de poliție în teritoriile ocupate, a declarat șeful grupului de anchetatori al echipei de informații privind conflictele, Kirill Mikhailov, pentru Hromadske Radio.

„Potrivit observațiile noastre, este nevoie de încă o săptămână sau două pentru a finaliza eventualele acțiuni pregătitoare pentru o potențială ofensivă de amploare. Așezările în care sunt aduse aceste echipamente sunt situate la zeci de kilometri de granița cu regiunea Cernihiv. Acesta este echipamentul care a sosit din Siberia, acum a ajuns în regiunea Briansk, asistăm și la transferul de elemente ale armatei a 6-a din regiunile Sankt Petersburg și a armatei a 2-a care este dislocată în principal la granița cu Kazahstan”, a spus Mihailov.

În ceea ce privește unitățile Ministerului Afacerilor Interne care sunt trase la granița cu Ucraina, Mihailov consideră că funcțiile acestora, în cazul unui atac rusesc asupra Ucrainei, vor fi: controlul rutelor de aprovizionare, combaterea mișcării partizane, patrulă în teritoriile ocupate.

Serviciile de informații ucrainene au, de asemenea, dovezi că Rusia transferă sisteme suplimentare de rachete Buk și Iskander din diferite regiuni ale Rusiei, în plus față de cele aflate deja pe teritoriul Belarus și pe terenurile de antrenament de-a lungul granițelor cu Ucraina.

Președintele Volodimir Zelenski consideră acest lucru mai degrabă un „mijloc de presiune psihologică ” decât o amenințare reală, dar armata ucraineană este pregătită pentru orice provocare, a subliniat el. Cu o zi înainte, în regiunile de sud ale Ucrainei, a fost anunțată pregătirea de apărare teritorială pentru întărirea și protejarea frontierei de stat.

Ceilalți parteneri ai SUA și ai Ucrainei au o viziune diferită. Pentagonul şi - a exprimat îngrijorarea, iar Comandamentul European al SUA a pus trupele în alertă totală la cel mai înalt nivel.

Experți ucraineni și străini consideră că agresiunea deschisă a Federației Ruse este puțin probabilă. Dar, deși intențiile exacte ale lui Vladimir Putin sunt neclare, este prea devreme pentru a vă relaxa, spun analiștii.

Putin spune că nu vrea un conflict cu NATO, dar avioanele F-16 date Ucrainei vor fi doborâte indiferent în ce țară se vor afla
Putin spune că nu vrea un conflict cu NATO, dar avioanele F-16 date Ucrainei vor fi doborâte indiferent în ce țară se vor afla
Rusia nu are planuri în privinţa niciunei ţări NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Cehia, dar dacă Occidentul va furniza avioane de luptă F-16 Ucrainei, atunci acestea vor fi...
Ucraina anunță că a doborât 26 de drone rusești. Atacurile Rusiei au ucis cel puţin patru persoane şi au rănit treizeci
Ucraina anunță că a doborât 26 de drone rusești. Atacurile Rusiei au ucis cel puţin patru persoane şi au rănit treizeci
Forţele ucrainene au doborât 26 de drone de atac ruseşti în estul şi sudul ţării în cursul nopţii de miercuri spre joi, a anunţat un înalt oficial al armatei, potrivit AFP. "Inamicul...
#Rusia, #trupe, #Ministerul de Interne, #Ucraina, #control teritorii , #Rusia