Ce se ascunde în spatele mașinilor Moskvich produse în fosta uzină Renault Moscova: un producător chinez de automobile electrice

Joi, 19 Mai 2022, ora 16:01
8097 citiri
Ce se ascunde în spatele mașinilor Moskvich produse în fosta uzină Renault Moscova: un producător chinez de automobile electrice

Sub marca „Moskvich”, va fi lansată la Moscova producția de mașini a producătorului auto chinez JAC, scrie presa rusă.

„În locul modelelor Renault, Moscova ar putea începe să asambleze mașini electrice chinezești”, informează mass-media din capitala rusă.

Se precizează că este planificată începerea producției la uzina din Moscova cel târziu în trimestrul al patrulea al anului 2022 cu mașini cu motor cu ardere internă, iar apoi trecerea la vehicule electrice.

În același timp, administrația de la Moscova lucrează pentru cooperarea cu un alt producător auto chinez, dar care este necunoscut.

Grupul auto Renault a anunţat luni, 16 mai, că a finalizat vânzarea activelor sale din Rusia către statul rus dar a precizat că păstrează opţiunea de a le răscumpăra în decurs de şase ani.

Grupul auto Renault a anunţat luni că a finalizat vânzarea activelor sale din Rusia către statul rus dar a precizat că păstrează opţiunea de a le răscumpăra în decurs de şase ani. Oficiali ruşi din industrie au anunţat că acordul dintre producătorul auto francez şi Moscova permite Rusiei să fabrice Duster sub marca Lada. De asemenea, ruşii vor să reînvie marca sovietică Moskvich.

Consiliul de administraţie de la Renault Group a aprobat, în unanimitate, semnarea acordurilor pentru vânzarea totalităţii acţiunilor pe care Renault Group le deţine la Renault Russia către oraşul Moscova precum şi participaţia de 67,69% din acţiunile constructorului auto rus AvtoVaz către NAMI (Institutul Central de Cercetare şi Dezvoltare de Automobile şi Motoare)”, a informat proprietarul Dacia într-un comunicat de presă, fără a oferi detalii legate de suma tranzacţiei.

Rusia va prelua controlul asupra fabricilor producătorului auto francez Renault în ţară şi va resuscita o marcă auto din epoca sovietică, au declarat luni oficiali ruşi, marcând prima naţionalizare majoră a unei afaceri străine de la începutul războiului din Ucraina, scrie abcnews.go.com.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că oraşul va aduce înapoi marca Moskvich pentru maşinile produse în fabrica din capitala Rusiei. Moskvich a fost o marcă auto importantă în Uniunea Sovietică, dar a intrat în declin abrupt în anii 1990 şi a dispărut de pe piaţă la începutul anilor 2000.

De asemenea, Denis Pak, oficial rus din industria auto, a declarat că acordul cu Renault îi permite lui AvtoVaz să continue să fabrice Duster, dar sub marca Lada.

Citeste si:
Drama ucrainencei refugiate care a fugit cu un bărbat căsătorit din casa acestuia. Motivul pentru care cei doi nu pot avea copii
Drama ucrainencei refugiate care a fugit cu un bărbat căsătorit din casa acestuia. Motivul pentru care cei doi nu pot avea copii
Britanicul Tony Garnett (29 de ani) și tânăra ucraineancă refugiată Sofia Karkadym (22 de ani) își continuă povestea de dragoste apărută ca urmare a războiului pornit de Rusia în...
Purtătorul de cuvânt a lui Putin despre Boris Johnson: "Nu îi place de noi, nici nouă de el"
Purtătorul de cuvânt a lui Putin despre Boris Johnson: "Nu îi place de noi, nici nouă de el"
Kremlinul şi-a făcut cunoscută oficial joi antipatia faţă de premierul britanic Boris Johnson, transmite Reuters. Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a declarat...