Putin a plecat din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care "s-a retras" președintele rus

Luni, 26 Septembrie 2022, ora 12:10
13723 citiri
Putin a plecat din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care "s-a retras" președintele rus
Palatul lui Putin de la Marea Negră/ FOTO Daily Mail, via Navalny.com

Președintele rus Vladimir Putin s-a retras în palatul său secret de lângă Gelendzhik, pe fondul protestelor împotriva mobilizării din Rusia, scrie Daily Mail.

Potrivit jurnalistei independente Farida Rusamova, care citează trei surse familiare cu programul lui Putin, președintele rus s-a deplasat miercuri, 21 septembrie, în luxosul complex de vacanță.

El și-a odihnit „trupul și sufletul” acolo bucurându-se de facilitățile palatului, despre care Putin neagă public că îi aparține, a scris Rusamova pe contul său de Telegram.

Rusamova susține că Putin intenționează să rămână la palat cel puțin până joi, și că președintele a preînregistrat mai multe videoclipuri ale întâlnirilor, pe care presa de stat rusă intenționează să le dea publicității sporadic pe parcursul săptămânii, pentru a încerca să mascheze absența liderului de la Kremlin.

Rusamova a spus că Putin a plecat la palatul secret chiar miercuri, 21 septembrie, ziua în care a fost făcut public videoclipul în care a anunțat mobilizarea militară parțială.

Despre proprietatea unde stă ascuns Vladimir Putin sunt foarte puține informații publice. Există doar câteva fotografii care arată o clădire uriașă, pe care presa străină a numit-o palat, cu multe dormitoare cu o curte imensă. Casa se află la jumătatea distanței dintre Moscova și Sankt Petersburg, pe malul Lacului Valdai. Clădirea este definiția luxului. Dispune de un spa cu trei etaje, piscină, precum și un salon de înfrumusețare personal.

Potrivit Fundației Anticorupție, înființată de activistul rus Aleksei Navalnîi, casa aceasta este locul favorit al lui Putin. Din alte informații furnizate publicului de aceeași sursă, se pare că locuința de lux nu este deținută în totalitate de președintele Rusiei, ci parțial ar fi și pe numele miliardarului Iuri Covalciuc, cunoscut drept bancherul personal al lui Putin.

Sute de persoane reținute, bătăi între protestatari și forțele ruse de ordine- peste 730 de persoane au fost reținute în 32 de orașe ale țării, scrie OVD News. În același timp, la Moscova sunt 345 de deținuți, 129 la Sankt Petersburg. La Moscova are loc un miting anti-mobilizare, scrie „Novaia Gazeta Evropa”.

Arestările au început aproape imediat. Protestatarii au încercat să lupte împotriva deținuților.

În același timp, forțele de securitate au bătut protestatarii în parcul Zariadie din Moscova.

În Sankt Petersburg, protestatarii împotriva războiului și mobilizării s-au adunat în Piața Sinnaia și au mărșăluit de-a lungul străzii Sadova. După cum scrie „Kommersant”, polițiștii au blocat coloana de oameni și au început să-i rețină, folosind bastoane paralizante dar și armamentul din dotare. Protestatarii au ieșit pe Nevski Prospekt și au scandat: „Putin în tranșee”.

Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Oamenii din cercul apropiat al președintelui rus Vladimir Putin cred că nu există nicio dovadă a implicării Ucrainei în atacul terorist din sala de concerte Crocus de la periferia Moscovei,...
”Putin este în frigider”. Un politolog rus vorbește despre cine conduce cu adevărat la Kremlin și atentatul de la Moscova VIDEO
”Putin este în frigider”. Un politolog rus vorbește despre cine conduce cu adevărat la Kremlin și atentatul de la Moscova VIDEO
Politologul rus Valeri Solovei a declarat într-un interviu cu Alexander Demchenko, care poate fi vizionat pe canalul YouTube „Visiting Gordon”, că după uciderea lui Alexei Navalnîi, au...
#Rusia, #Vladimir Putin, #retragere, #palat, #Marea Neagra, #mobilizare, #proteste , #Rusia