A murit mama biologică a liderului de la Kremlin. Georgianca Vera Putina a susținut că Vladimir Putin este fiul său

Joi, 01 Iunie 2023, ora 20:20
9738 citiri
A murit mama biologică a liderului de la Kremlin. Georgianca Vera Putina a susținut că Vladimir Putin este fiul său
Vera Putina FOTO: zeit.de

Vera Putina, care a murit miercuri, 31 mai, la 96 de ani, a ieșit din obscuritate în 1999, pretinzând că este mama biologică a lui Vladimir Putin, pe care a pretins că l-a abandonat când era copil.

În „cvasi-autobiografia” sa, Putin a scris că s-a născut și a crescut la Sankt Petersburg, singurul fiu supraviețuitor al Mariei, muncitoare, și al lui Vladimir Putin, muncitor la fabrică și fost militar care a servit în poliția secretă a lui Stalin în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Ambii părinți, a susținut el, au murit de cancer la sfârșitul anilor 1990.

Dar detaliile verificate independent despre copilăria lui au fost întotdeauna extraordinar de greu de găsit; sursa principală pentru majoritatea informațiilor este Putin însuși. Drept urmare, Kremlinul nu a fost niciodată în măsură să infirme afirmațiile Verei Putina în mod concludent, scrie The Thelegraph.

Vera Nikolaevna Putina s-a născut la 6 septembrie 1926 în cartierul rus Ociorsk. Ea a susținut că, în timp ce studia mecanizare agricolă la universitate, s-a îndrăgostit de Platon Privalov, un mecanic, a rămas însărcinată, dar a descoperi că iubitul ei era deja căsătorit și intenționa să-i fure copilul deoarece soția lui nu a putut rămâne însărcinată.

Ea a susținut că fiul ei, poreclit „Vova”, s-a născut la 7 octombrie 1950 – cu exact doi ani înainte de data oficială a nașterii lui Vladimir Putin – și l-a crescut în satul georgian sărac, Metekhi, la o oră de mers cu mașina de capitala Tbilisi.

Femeia a vrut să dovedească prin test ADN că este mama liderului de la Kremlin

Înregistrările locale arată că un Vladmir Putin a fost înregistrat la o școală din apropiere între 1959 și 1960, iar în 2008, o fostă profesoară locală, Șura Gabinașvili, a susținut într-un interviu pentru The Daily Telegraph că i-a dat lecții de limba rusă. „Îi plăceau fabulele rusești și limba rusă era materia lui preferată”, a spus ea. „Îi plăcea și pescuitul și luptele.”

Când Vera s-a căsătorit cu Giorgi Osepahvili, un soldat georgian, cu care a avut alți copii, acesta a insistat să-și abandoneze primul născut, așa că l-a trimis, în vârstă de nouă ani, să locuiască cu părinții ei în Rusia. Un an mai târziu, însă, bunicul băiatului l-a dus la un orfelinat.

Vera a presupus mai târziu că „părinții” lui Putin din Sankt Petersburg, care aveau ambii 40 de ani când s-a născut Putin și ai căror doi fii mai mari muriseră în copilărie, și-au adoptat fiul.

Vera a descoperit cumva că fiul ei s-a alăturat KGB-ului, dar s-a gândit că nu îl va mai vedea niciodată. Dar în 1999, urmărind știrile despre noul prim-ministru al Rusiei la televizor, ea l-a recunoscut imediat pe Vladimir Putin drept fiul ei pentru că „a mers ca o rață”.

Afirmațiile conform cărora Kremlinul încerca să-i suprime povestea au câștigat teren după ce doi jurnaliști care intenționau să o intervieveze au murit în circumstanțe misterioase. Primul, rusul Artiom Borovik, un critic proeminent de la Kremlin care lucra la acel moment la un documentar despre copilăria lui Putin, a murit într-un accident de avion pe aeroportul internațional Șeremetievo la 9 martie 2000. Al doilea, jurnalistul italian Antonio Russo, a fost ucis mai târziu, în același an în timp ce se documenta despre cel de-al doilea război cecen.

Istoricul ruso-american Iuri Felștinski, coautor al cărții The Corporation, Russia and the KGB in the Age of President Putin (2009) a sugerat că povestea Verei Putina ar putea explica de ce președintele rus a fost atât de devotat KGB și succesorului său, FSB: „Privat de căldura părintească în copilărie, Putin a apelat la KGB în primul rând pentru a-și găsi o nouă familie și pentru a-și rezolva conturile cu lumea care l-a rănit.”

Vera s-a oferit să facă un test ADN pentru a-și demonstra povestea, dar când a vorbit cu The Daily Telegraph în 2008, Rusia tocmai a lansat o invazie pe scară largă în Georgia într-o dispută privind statul separatist al Osetiei de Sud. „Obișnuiam să fiu mândră că am un fiu care a devenit președinte al Rusiei”, a spus ea. „De la război, îmi este rușine”.

Eveniment Quarterly Report

Rusia începe recrutarea de toamnă. Unde li se spune tinerilor soldați că vor fi trimiși
Rusia începe recrutarea de toamnă. Unde li se spune tinerilor soldați că vor fi trimiși
Un alt val de recrutare în Rusia începe la 1 octombrie, dar armata i-a liniştit pe viitorii soldaţi că nu vor fi trimişi spre războiul din Ucraina. Noii recruţii vor fi chemaţi pentru...
FRF a decis: nu vom juca niciun meci împotriva Rusiei! Replica "federalilor" la decizia UEFA
FRF a decis: nu vom juca niciun meci împotriva Rusiei! Replica "federalilor" la decizia UEFA
FRF anunţă că echipele României nu vor disputa nicio partidă oficială sau amicală cu selecţionate din Rusia, decizia fiind luată vineri de Comitetul Executiv. “În şedinţa...
#Rusia, #vlaidmir putin, #mama bilogica, #Vera Putina, #Georgia , #Rusia