Cum răspunde Serghei Lavrov acuzațiilor că Rusia a provocat o criză alimentară mondială

Luni, 25 Iulie 2022, ora 07:09
5136 citiri
Cum răspunde Serghei Lavrov acuzațiilor că Rusia a provocat o criză alimentară mondială
Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov FOTO Hepta

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, aflat într-o ofensivă diplomatică în Egipt, a respins afirmaţiile potrivit cărora Moscova ar fi provocat criza alimentară mondială, transmite BBC. Lavrov a declarat că "agresivitatea" naţiunilor occidentale în impunerea de sancţiuni împotriva Rusiei indică o concluzie simplă, şi anume că "nu este vorba despre Ucraina, ci despre viitorul ordinii mondiale”.

Într-un discurs ţinut în faţa ambasadorilor Ligii Arabe la Cairo, el a declarat că naţiunile occidentale distorsionează adevărul cu privire la impactul sancţiunilor asupra securităţii alimentare globale. El a acuzat naţiunile occidentale că încearcă să îşi impună dominaţia asupra altora.

O mare parte din lumea arabă şi din Africa este grav afectată de penuria de cereale cauzată de războiul Rusiei din Ucraina. Un acord istoric semnat vineri pentru reluarea exporturilor de cereale ale Ucrainei atârnă în balanţă după ce Rusia a atacat sâmbătă obiective din portul Odesa, precizează BBC.

Lavrov a declarat că "agresivitatea" naţiunilor occidentale în impunerea de sancţiuni împotriva Rusiei indică o concluzie simplă: "Nu este vorba despre Ucraina, ci despre viitorul ordinii mondiale.

"Ei spun că toată lumea trebuie să susţină o ordine mondială bazată pe reguli, iar regulile sunt scrise în funcţie de situaţia specifică pe care Occidentul doreşte să o rezolve în favoarea sa".

Anterior, Lavrov a purtat discuţii cu omologul său egiptean, Sameh Shoukry.

Egiptul are legături semnificative cu Rusia, care îi furnizează grâu, arme şi - până la începutul invaziei din Ucraina - un număr mare de turişti. După discuţiile cu Shoukry, Lavrov a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă comune, că Occidentul prelungeşte conflictul, chiar dacă a înţeles "care şi al cui va fi sfârşitul".

Aceasta este prima etapă pentru Lavrov a unui scurt turneu în Africa, care include Etiopia, Uganda şi Congo-Brazzaville. Lavrov va continua să viziteze trei naţiuni africane pentru a obţine sprijin pe fondul furiei provocate de război.

Lavrov va continua să viziteze trei naţiuni africane pentru a obţine sprijin pe fondul furiei provocate de război.

#Rusia, #Serghei Lavrov, #razboi Ucraina, #criza alimentara , #Stiri Serghei Lavrov
Comentarii
Poza XlTlomping
XlTlomping
rank 2
Un sclav ordinar
L
linda_soilem
rank 1