„Monstrul” marin intrat în posesia armatei ruse. Este considerat cel mai lung submarin din lume

Luni, 25 Iulie 2022, ora 07:28
5442 citiri
„Monstrul” marin intrat în posesia armatei ruse. Este considerat cel mai lung submarin din lume
Marina rusă a primit cel mai lung submarin cunoscut din lume FOTO Arhivă

Marina rusă a primit cel mai lung submarin cunoscut din lume, pe care constructorul său îl prezintă ca fiind un vas de cercetare, dar despre care alţii spun că este o platformă pentru spionaj şi, posibil, pentru arme nucleare, transmite CNN. Cu o lungime de peste 184 de metri, Belgorod este cel mai lung submarin din ocean în prezent - mai lung chiar şi decât submarinele cu rachete balistice şi ghidate din clasa Ohio ale marinei americane, care au o lungime de 171 de metri.

Belgorod a fost predat Marinei ruse la începutul acestei luni în portul Severodvinsk, potrivit celui mai mare constructor de nave din ţară, Şantierul Naval Sevmash.

Experţii spun că designul său este o versiune modificată a submarinelor ruseşti cu rachete ghidate din clasa Oscar II, făcute mai lungi cu scopul de a găzdui în cele din urmă primele torpile stealth cu armament nuclear din lume şi echipamente pentru colectarea de informaţii.

Dacă Belgorod poate adăuga cu succes aceste noi capacităţi flotei ruseşti, în următorul deceniu ar putea pregăti terenul pentru o revenire la scenele Războiului Rece sub ocean, cu submarine americane şi ruseşti care se urmăreau şi se vânau reciproc în confruntări tensionate.

Cu o lungime de peste 184 de metri, Belgorod este cel mai lung submarin din ocean în prezent - mai lung chiar şi decât submarinele cu rachete balistice şi ghidate din clasa Ohio ale marinei americane, care au o lungime de 171 de metri (569 de picioare).

Belgorod a fost lansat la apă în 2019 şi trebuia să fie livrat Marinei ruse în 2020, după teste şi încercări, dar acestea au fost întârziate din cauza pandemiei de coronavirus, a relatat agenţia de ştiri rusă de stat TASS.

Nu a fost oferit niciun termen pentru prima desfăşurare a submarinului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Imagini cu noua armă înfricoșătoare a Ucrainei: Submarinul care poate apărea oricând în preajma navelor rusești VIDEO
Imagini cu noua armă înfricoșătoare a Ucrainei: Submarinul care poate apărea oricând în preajma navelor rusești VIDEO
Inginerii ucraineni de la Highland Systems au dezvăluit primul prototip de submarin care promite să schimbe strategia militară a Ucrainei pe mare. Fotografii și videoclipuri cu noul vas,...
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
#Rusia, #Marina, #submarin, #armata , #Rusia