Putin: "Nu Rusia este de vină pentru preţurile mari la gaze în Europa"

Joi, 23 Decembrie 2021, ora 17:34
4698 citiri
Putin: "Nu Rusia este de vină pentru preţurile mari la gaze în Europa"
Președintele Rusie, Vladirmir Putin/ FOTO: Captura Youtube

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a declarat joi că este nedrept ca Moscova să fie învinuită de preţurile-record la gaze naturale din Europa, în condiţiile în care, afirmă liderul de la Kremlin, gigantul rus Gazprom îşi îndeplineşte toate obligaţiile în privinţa livrărilor, transmite Reuters.

Putin a insistat la conferinţa sa de presă anuală tradiţională, de sfârşit de an, transmisă în direct de televiziuni, că Gazprom a trebuit să-şi îndeplinească obligaţiile în conformitate cu prevederile acordurilor pe termen lung înainte de a livra gaze către pieţele spot, iar ţările care au încheiat contracte pe termen lung - cum este cazul Germaniei - se bucură în prezent de preţuri mult mai scăzute, ba chiar pot revinde gaze în profit către vecinii lor.

Europa şi-a creat propriile probleme ale gazelor şi ar trebui să şi le rezolve singură, a insistat Putin, adăugând că bănuieşte că o parte din gazele ruseşti transportate în Germania a fost revândută în cele din urmă Ucrainei. Gazprom a aruncat piața europeană într-o stare febrilă prin închiderea robinetelor gazoductului Yamal.

SUA poartă vina pentru tensiunile din Europa“

Vina pentru situația tensionată, creată astăzi în Europa, aparține SUA, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

“De ceea ce se întâmplă astăzi, de acea tensiune creată în Europa, sunt de vină ei. Rusia a fost nevoită să răspundă fiecărui pas, iar după fiecare pas situația s-a înrăutățit tot mai mult, a tot degradat și degradat. Iată am ajuns la o astfel de situație, când suntem nevoiți să căutăm soluții”, a declarat Putin.

„Economia rusă s-a dovedit a fi mai pregătită pentru șocuri decât multe altele“

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat la conferința anuală de presă că economia rusă s-a dovedit a fi mai pregătită pentru șocuri decât multe altele.

Economia Rusiei, confruntată cu provocările pandemiei, s-a dovedit a fi totuși mai pregătită pentru astfel de șocuri decât multe altele din lume și, de asemenea, și-a revenit mult mai repede decât alte țări, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

„În ceea ce privește modul în care această situație a afectat economia Rusiei și ce așteptăm în viitorul apropiat, am vorbit deja despre asta de multe ori. Nu va fi greu de spus că economia noastră, confruntată cu provocările coronavirusului și măsurile forțate necesare, restricții în acest sens în economie și în sfera socială, s-a dovedit a fi mai mobilizată și mai pregătită pentru astfel de șocuri decât multe alte economii dezvoltate ale lumii, dacă enumerăm 5-6-7 sau 10 economii din liderii lumii, chiar și primele douăzeci”, a spus Putin.

„Nivelul nostru de recesiune economică a fost de 3%, ceea ce este mult mai scăzut decât în ​​multe economii lider ale lumii și ne-am recuperat mult mai repede decât alte țări”, a conchis președintele.

„Datoria externă a Rusiei s-a redus la o valoare minimă în lume“

Vladimir Putin a declarat în cadrul conferinței anuale de presă că datoria externă a Rusiei a scăzut la cel mai scăzut nivel din lume.

Datoria externă de stat a Rusiei a scăzut și se află la cel mai scăzut nivel din lume, a declarat președintele rus Vladimir Putin în cadrul conferinței de presă anuale.

"Datoria publică externă a scăzut ușor. Este valoarea minimă din lume, aproximativ în jur de 4% (din PIB - nota red.)", a spus liderul de la Kremlin.

Conform celor mai recente date de la Banca Centrală, datoria externă a Federației Ruse la 1 octombrie se ridica la 489,2 miliarde de dolari. Dintre aceștia, datoria de stat însumează doar 67,8 miliarde de dolari față de 69,9 miliarde la începutul anului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
Charles Michel a respins acuzaţiile lui Trump, care susţine că Europa nu ajută suficient Ucraina. „Să restabilim adevărul”
Charles Michel a respins acuzaţiile lui Trump, care susţine că Europa nu ajută suficient Ucraina. „Să restabilim adevărul”
Charles Michel, preşedintele Consiliului European a respins acuzaţiile fostului preşedinte american Donald Trump, care susţine că Europa nu ajută suficient Ucraina, transmite vineri, 19...
#Rusia, #Vladimir Putin, #Europa, #preturi, #gaze , #Rusia