Soldații ruși ar fi jefuit centrala nucleară. Ar fi furat furculițe, linguri, ibrice și cafetiere

Vineri, 01 Aprilie 2022, ora 09:20
5862 citiri
Soldații ruși ar fi jefuit centrala nucleară. Ar fi furat furculițe, linguri, ibrice și cafetiere
Centrala nucleară de la Cernobîl FOTO: pravda.com.ua

Ocupanții ruși ar fi jefuit centrala nucleară înainte de a o părăsi, pe 31 martie. Yevhen Kramarenko, șeful Agenției de Stat pentru Managementul Zonelor de Excluziune, a anunțat că aceștia ar fi furat o serie de ustensile de bucătărie, dar și computere și containere care aparțineau centralei.

Pe de altă parte, aceștia ar fi jefuit și un hotel din apropierea centralei nucleare, transmite publicația suspilne.media.

Potrivit lui Yevhen Kramarenko, în dimineața zilei de 31 martie, echipamentele care se aflau pe amplasamentul centralei nucleare de la Cernobîl au început să plece. După ce unele dintre echipamente au plecat, un ocupant senior pe nume Yakushev cu indicativul de apel „90th” s-a oferit să întocmească un act.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

„Am amenințat că, dacă nu se va întâmpla acest lucru, ne vor duce angajații în Belarus. De fapt, actul a fost semnat sub constrângere. După aceea (semnând actul - n.red.), acești soldați au început să jefuiască, să scoată lucruri, să împacheteze echipamentul care mai era pe șantier și să plece ”, a spus Kramarenko.

Angajații se aflau la locul de muncă în acel moment și li sa interzis să părăsească camerele de control și birourile. Mai târziu, și-au dat seama că este foarte liniște și au decis să exploreze stația.

Șeful Agenției de Stat pentru Managementul Zonelor de Excluziune a mai spus că, în afară de faptul că unele lucruri au dispărut, toți senzorii sunt normali la prima vedere, nu se observă încă pagube semnificative aduse infrastructurii de la Cernobîl.

„Dar trebuie să ne asigurăm când va veni ziua și vor putea fi trimiși acolo mai mulți specialiști care vor putea verifica starea tehnică a tuturor facilităților”, a spus Kramarenko.

El a mai spus că senzorii de nivel de radiație nu funcționează și nu transmit informații către sistemul general. Angajații verificați manual - fără excese.

„Dar acest sistem trebuie restaurat și nu este clar de ce nu transmite. Poate că echipamentul în sine a fost îndepărtat, poate doar oprit. Vom afla mai târziu ”, a explicat Kramarenko.

Pe 31 martie, armata rusă, care a capturat centrala nucleară de la Cernobîl și alte instalații din Zona de Excluziune, a părăsit centrala nucleară de la Cernobîl și a mărșăluit în două coloane spre granița ucraineană cu Republica Belarus.

Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Deși se așteaptă la o scădere a valorii rublei și la reducerea excedentului de cont curent, Ministerul rus al Economiei se așteaptă la o creștere economică de 2,8%, cu 0,5% peste prognoza...
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina ar plănui să trimită o propunere de restructurare a 20 de miliarde de dolari din datoria sa externă către investitori la începutul lui mai, scrie Reuters luni, 22 aprilie, citând...
#rusii jaf centrala cernobil, #furculite furate centrala, #centrala cernobil, #razboi Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina